vrijdag 17 augustus 2018

Infill kunstgras

Holo, Terra en Forgrin zijn de meest geavanceerde infill producten welke op dit moment op de markt zijn. Vind alle informatie over onze producten op onze officiele website. Informatie over verschillende soort infill materialen. SBR- rubbergranulaat (gecoat). Voordelen: - Prijstechnisch gunstig.


Goede sporttechnische eigenschappen.

Veel materiaal beschikbaar. Onderhoud relatief eenvoudig. Gecoat in meerdere kleuren leverbaar.


Nadelen: - Hinderlijke geur bij . Rubberkorrels zijn binnen enkele dagen de grote boosdoener vanwege vermeende negatieve gezondheidseigenschappen. Dit type infill is populair omdat het relatief goedkoop is. Maar welke alternatieven zijn er te koop?


Envirocork is pesticidevrij kurk infill dat voor gebruik is gekookt (niet gerecyclede afkomst!).

Envirocork natuur kurkgranulaat is een relatief nieuwe oplossing als het aankomt tot instrooi-materiaal voor kunstgras (sport)velden. Envirocork, onderdeel van het Fiberplast assortiment, wordt prijstechnisch scherp aangeboden . De eerste invulling voor een kunstgrasveld bestaat uit zan deze laag zorgt voor stabiliteit. Daar komt een tweede laag bovenop – een invulsysteem dat sliding- en schokabsorberende eigenschappen biedt.


Afhankelijk van de specifieke kenmerken voor een kunstgrasproject kan men gebruik maken van verschillende. Op drie van de kunstgrasvoetbalvelden worden SBR-rubbergranulaatkorrels als infill gebruikt, in één voetbalveld bestaat het infill uit TPE-korrels en in het vijfde veld zijn kurkkorrels gebruikt. Ter uitvoering van de door de gemeenteraad aanvaarde motie nader onderzoek doen naar a. Infill materialen voor kunstgrasvelden. Kunstgras is sportveilig. Voetballen op kunstgrasvelden met rubbergranulaat (SBR) zou . In de media zijn publicaties verschenen waarin werd gesproken over ervaringen en onderzoek met betrekking tot rubbergranulaat als infill voor kunstgras voetbalvelden.


De vraag werd gesteld of het rubbergranulaat wellicht in verband gebracht zou kunnen worden met mogelijke effecten op de . Bijlage 1: Soorten infill voor kunstgrasvelden. Betreft autobanden die, door gecertificeerde bedrijven, vermalen worden tot een granulaat. Exacte hoeveelheid rubbergranulaat . Er zit gemiddeld ongeveer 120.


Het onderhouden van rubber infill kunstgrasvelden.

In de vorige editie van de FIELDMANAGER heeft u kunnen lezen dat de gemeente Tilburg ervaren is op het gebied van het onderhouden van kunstgras. Om andere gemeenten te laten profiteren van deze schat aan kennis, vertellen Cees Kolen en . In opdracht van Vereniging Band en Milieu, Vereniging VACO en leveranciers en producenten van . Evoluties in infill van kunstgrasvelden. Een groot maatschappelijk debat en een zware imagoschade voor het instrooirubber in het kunstgras.


Huidig volgende infill spp Coendersborg kunstgrasveld 1. SBR spp Corpus den Hoorn kunstgras combi veld 4. SBR kunstgras voetbal veld 6. Rubbergranulaat in kunstgras is veilig voor mens en milieu. Bij een kunstgras infill renovatie verwijderen en vervangen wij het. SBR infill materiaal en instrooizand van de kunstgrasmat geheel of gedeeltelijk, al naar gelang de vervuilingsgraad.


Met nieuwe infill krijgt het voetbalveld haar oorspronkelijke eigenschappen weer terug en verkleint men de kans op blessures.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts