woensdag 15 augustus 2018

Hoe ontstaat wolluis

De familie van de wolluizen bestaat uit zeer veel soorten, die zich onder andere onderscheiden door de lengte van hun draadstaarten en de soort beharing. In tegenstelling tot de . Het is een vervelende plaag die alle kamerplanten kan aandoen. Lees hieronder meer over wolluis en de bestrijding hiervan.


We geven je graag tips hoe je van de plaagbeesten af kunt komen.

Waar komt die vandaan en hoe moet ik de planten behandelen? Wolluis is waarschijnlijk de oorzaak. Ik bestrijd het meestel met water, groene zeep en spiritus en dan de wolluizen individueel wegvegen met een watten staafje. Je kan de sluipwesp op de planten uitzetten dat is een milieuvriendelijk manier om wolluis te voorkomen. Een plaag die we dit jaar veelvuldig tegenkomen is de Hydrangea-dopluis ofwel Pulvinaria hydrangae.


In kassen komen wolluizen veel voor in siergewassen en in mindere mate ook in tomaat (Pseudococcus affinis) en andere vruchtgroenten. Ze zuigen aan de planten waardoor de groei wordt gerem misvormingen ontstaan en bladvergeling kan optreden. Dit laatste kan tot gevolg hebben dat planten hun blad verliezen.

De rand van hun lichaam is bezet met wat dikkere wasdraden. Hierdoor ontstaat er schade, maar er vindt vaak ook vermindering van groei en misvorming van het blad plaats. Doordat een kolonie met was overdekt is lijkt dat inderdaad op schimmel, maar van dichtbij zijn de wolluizen te herkennen als lichtroze, gele of grijze insectjes die ongeveer mm groot zijn. Resistentie bij planten - Hoe ontstaat resistentie bij planten en hoe voorkom je het?


In feite zijn het de wijfjes die vanonder een wasachtig schild plantensappen aanzuigen. Vanaf hun volwassenheid blijven ze onbeweeglijk op dezelfde plaats zitten. Mannetjes zijn langwerpig en wit, leven zeer kort en komen met meerdere samen voor. Schildluizen bereiken slechts enkele mm in grootte.


Nimfen en vrouwelijke adulten zuigen plantensap op. Dit kan vermindering van de opbrengst en cosmetische schade veroorzaken. Als er bloemen of vruchten aanwezig zijn, vallen deze vaak af. Gezonde kamerplanten hebben niet snel last van plagen. Je voorkomt luizen, spint en andere plaaginsecten door planten de juiste plek te geven en ze goed te verzorgen.


Warme, droge radiatorlucht, tocht en felle zon maken planten vatbaar voor ziekten. Geef ze niet te veel water, zodat de potgrond tussentijds kan . Hierdoor kunnen er verschillende ziektes zoals de zwarte roetdauwschimmel ontstaan en in het algemeen vermindert de fotosynthese van de plant.

De plant zal hierdoor afzwakken en kan makkelijker aangevallen worden door andere plagen. Wat kan je het beste doen tegen wolluis ? Het gaat om ouessant schapen. Binnen gekomen met de ram. Ik dacht eerst aan schapenluis, daarom behandelt met dectomax. Jeuk is niet weg, nog een keer kijken, lijkt het wolluis.


Hoelang leven beesten zonder schaap, ivm met wij ontsmetting? Het wordt ongeveer mm groot en is grijs van kleur. Als het zich gaat voortplanten scheidt het een sneeuwwit wollig spinsel af. Ze planten zich snel voort en gedeien goed in droge, . Want de plant bloeit dus op de takken van vorig jaar ( op tweejarig of oud hout, heet dat ) Hoe meer je dat weghaalt, hoe minder bloei. Maar je kan een tak van.


Die wolluis aantastingen, die dit jaar zo veel erger is als andere jaren, heeft ook vooral met de niet-winter te maken. Volgend jaar kan het heel . Mijn orchideeën zitten vol met witte beestjes en ook plakkerige stippen waardoor mijn bladen verdorren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts