woensdag 8 augustus 2018

Asparagus wordt geel

Indien de bladeren lichter van kleur of zelfs geel worden kan de kamerplant het beste een meter verder van het raam worden geplaatst. Bekijk alle reacties via groeninfo. Ik zie tot mijn schrik dat het blad van twee takken aan de linkerkant plotseling geel beginnen te worden. Ik denk dat de takken dood zijn.


Ik ben bang dat het blad langzaam bruin wordt en zal uitvallen. Dat zou heel erg jammer zijn want rechts .

Iedere binnen plant heeft voldoende water, voedsel en licht nodig. Een binnenplant kan dat water en voedsel alleen maar uit hun pot halen, is daarvan te weinig of ook te veel, dan zal de groene bladkleur minder worden. Ook bij te veel water geven, zal de bladkleur minder worden. Ook de hoeveelheid licht, is uitermate . Merk je dat ze lichter of zelfs geel worden, zet dan de plant een stukje verder van het raam af.


Sterke plant, makkelijk te vermeerderen. Van bepaalde soorten wordt het groen gebruikt als decoratief snijgroen om te verwerken in boeketten. Hopelijk kon ook hier mij iemand helpen ?

Ze geven een sfeer van licht en luchtigheid en hebben tegelijkertijd een zachte en sierlijke. Soms verwent ze je met witte bloemetjes. Pas wel een beetje op met de stam, hier zitten scherpe stekels aan. Deze subtiele groenblijver wordt van oorsprong gezien als varen. Er is dan ook een duidelijke gelijkenis met de botanische veren.


Het is een sterke kamerplant, waar je heel veel plezier van zult . Nederlandse naam, Sierasperge. Bijzonderheden, In de winter over te houden als knolgewas om in het voorjaar opnieuw te planten. Het sap van deze plant is giftig. Let op met kinderen en huisdieren. Bloeikleur, geel , oranje, rood.


Het zijn niet voor niets planten die het prima doen in een badkamer. De luchtvochtigheid kan te laag zijn in een CV gestookte kamer. Daar valt ook iets aan te doen. De stengels zijn struikachtig eb sterk vertakt.


Als de plant wordt geplaatst in een ruimte achter de vitrage, de ligging nabij de oostelijke of westelijke ramen als het venster is op het zuiden, daarna in de kamer. De steen zelve wordt genaamt van de Stad Asius, in het landschap Troas gelegen, alwaar hy tot de begraaffenisse der dooden gebruikt wierdt, die van alle kanten uit dat.

De Hollanders zenden ze verder na Duitschlan alwaar de Asia als iets zeldzaams word opgedischt, en by gebraad gegeten, waar by ze wegens haren scherpen smaak best voegt. Deze steen word in Italie en elders in de steengroeven gevonden. De ouden gebruikten diergelyke steenen tot hunne grafsteden, ten einde de lyken daar door verteert . Alparagus regius, gemepien, Dpergen, '' Miacantimus wilde Spergen.


In Pooch-bongondpen , da er vintmen unlichen Dolen ende Belanen, mit WOelt, heet Anagallis lutea, dat is „ geel , Supchel hepl. Asparagus altiles gemepnen Spergen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts