vrijdag 10 augustus 2018

Magnolia takken verzorging

Al een paar weken was ik er naar op zoek, maar het lukte mij maar niet om betaalbare en mooie magnoliatakken te vinden. Zijn er nog bijzondere adviezen, als de magnolia takken binnen op de vaas gezet worden? Kies voor een tak met mooie dikke knoppen. Magnolia - takken zijn nu volop te koop.


Voeg eventueel wat snijbloemenvoedsel (speciaal voor heestertakken) toe.

Hij krijgt grote roze, witte bloemen. Maar zelfs als hij nog niet bloeit zijn de takken met de knoppen al een waar sieraad om in huis te halen. Om de takken sneller in bloei te krijgen knip je een stukje van de onderkant af met een scherpe snoeischaar en zet je de.


De magnolia is geen boom of heester die het fijn vindt om gesnoeid te worden maar het kan wel. Waar de meeste van jullie kunnen genieten van een grote bos bloemen, zo kan ik genieten van takken. Knip de takken door, direct achter een . En dat kunnen verschillende soorten takken zijn.


Hier zie je magnoliatakken , en natuurlijk is het mooi als de knoppen opengaan en een mooie bloem worden.

Maar gewoon als verdroogde tak vind ik ze . Haal de lente in huis met bloesemtakken in een vaas. De takken van de magnolia of kersenbloesem staan prachtig! Als de lente begint staan bloesemtakken decoratief in huis. Zet de takken nog in knop in een vaas, zodat je ze langzaam tot bloei ziet komen.


Om een magnolia in vorm te houden kunnen lage en elkaar kruisende takken of slecht geplaatste takken , na de bloei begin mei verwijderd worden. Of een vriendelijke buurvrouw, of ouders met tuin? Dan hoeft het je helemaal geen geld te kosten.


Mijn ouders hebben in hun voortuin een prachtige magnoliaboom en in hun achtertuin hebben ze seringen, ranonkels en rozen. Mijn moeder knipt regelmatig wat takken af en zet die binnen neer in een grote . Bloesemtakken kunt u eerder in bloei trekken door ze na een koude periode af te knippen en binnen te zetten. Om de boom niet te groot te laten worden is het dus zaak om voor de opgaande takken terug te snoeien. De enige reden om te snoeien is vormsnoei, als er een tak groeit waar je hem niet gebruiken kan. Vormsnoei kan in principe het hele jaar door, maar net na de bloei is de beste tijd.


Deze bloeit met grote witroze kelken en kan tot een behoorlijke grote struik uitgroeien. Soms krijgt de struik het karakter van een kleine boom.

Vaak niet met een enkele stam maar meerdere grillig gevormde takken. Tijdens de winter zijn ze weer verkrijgbaar. Prachtige houtsoorten met mooie dikke knoppen waar bloemen uit komen. Bloemen bezorgen was nog nooit zo exclusief als bij Bijzondergroen. Binnenkort zullen we een aantal boeketten samenstellen met onder andere magnolia en seringen.


Geef als het kan komen er toch weer dagen mooi, bij tegen koude wind. Als u toch snoeit magnolia een beschutte plek nieuwe takken terug en tegen koude wind. Er is mij ook zins maart in bloei en nu nog steeds.


Het geslacht is in West-Europa niet inheems en is hier het bekendst vanwege de rijk bloeiende soorten en kruisingen die in veel tuinen en parken zijn aangeplant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts