dinsdag 7 augustus 2018

Lavendel dood

Dat kunnen meerdere oorzaken hebben, bemeste tuinaarde is funest voor lavendel , maar natte voeten vinden ze vaak ook niet erg fijn en teweinig water ook niet, ondanks dat misschien niet de hele dag de zon er op staat is de luchtvochtigheid ook minder met deze temperaturen. Mijn lavendel in de tuin, . Afbeeldingen van lavendel dood Meer afbeeldingen voor lavendel dood Afbeeldingen melden Bedankt voor uw feedback. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.


Wat kan ik het beste doen: volledig kortwieken?

Nu gaan er bij twee soorten (waaronder een lavendel ) één of twee dood en de andere leeft nog. Ik heb van alle soorten drie bij elkaar gezet. Help, de lavendel staat er treurig bij in zijn pot op je balkon of terras. Plaats lavendel bij voorkeur op een zonnig plekje in uw tuin, in zanderige grond die het water goed doorlaat.


Gebruik nooit bemeste tuinaarde als bodem. Daar gaat lavendel van dood. Stap 2: wel kalk, geen mest en water. Lavendel is een kalkminnende plant.

Strooi daarom na het planten drie à vier keer . Op mijn balkon heb ik een pot met een lavendelstruik staan. Afgelopen zomer is aan een kant van de tuin waar de planten meer in de schaduw staan, de lavendel niet goed uitgeschoten. Het enige dat je nodig hebt om. Als de wortels te nat worden, gaat de plant sneller dood dan bij droogte of vorst. Lavandula stoechas - stekken vlinderlavendel - snoeien kuiflavendel - soorten Franse lavendel : snoeien lavendel , stekken, soorten lavendel ,. Nu zit er vrij veel klei in de grond en hoor dat dat niet al te best is.


Plant lavendel dan ook niet in bemeste tuinaarde, daar gaat het in dood. Kalk is wel een must, vooral in herfst, winter en voorjaar. Een lavendelplant in de volle grond hoef je geen water te geven. Alleen als je gaat planten bij heel droog en warm weer, geef je de grond eerst water voor je de . Bekijk alle reacties via groeninfo. Soms gaat de struik dood , omdat er te lang niet is gesnoeid.


Wen u eraan de uitgebloeide aren direct na de bloei weg te knippen. Een beetje fatsoeneren van de struik mag ook nog in het najaar, maar snoei beslist niet rigoureus. Pas in het voorjaar (maart) mag er .

Deze olie wordt als geurstof gebruikt in cosmetica, zoals zeep en parfum. Daarnaast wordt lavendelolie bijvoorbeeld gebruikt in de aromatherapie. Ook kunnen lavendelkorrels in zakjes in kledingkasten worden gelegd. Wat zou er met haar gebeuren nu haar grootmoeder dood was?


De oude hertogin was de enige geweest die om haar gaf en omgekeerd had zij ook van haar grootmoeder gehouden. We denken dat alle planten zomaar vrolijk voortgroeien in iedere pot of bak. Ze hebben echt wel wat aandacht nodig. Haar haar ruikt naar lavendel , een ouderwetse geur die mij aan de linnenkast van mijn ouders doet denken, aan de met een roze strikje dichtgebonden kussentjes waarin de zeegroene lavendel zat. Ben je bang in het donker?


Dan zie ik dingen, dingen die ik niet wil zien. Ze draait haar rug naar mij toe. Maar knip niet in het kale hout, laat altijd wat blad over anders lopen lavendel planten moeilijk uit.


De lavendelbloemen zullen ontstaan op de takken die in het jaar zelf worden gevormd. Als de lavendel meerdere jaren niet gesnoeid is, hebben ze onderaan alleen nog dood hout waaruit geen nieuwe scheutjes meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts