donderdag 16 augustus 2018

Jasmijn plant overwinteren

Het is een groenblijvende, bladhoudende klimmer. Hij kan echter op een zonnige plaats ook als bodembedekker gebruikt worden. Geef de plant daarom bij elke gietbeurt een kleine dosis mest. Vanaf oktober hoef je kamerjasmijn geen mest meer te geven. Laat kamerjasmijn zijn bloemen vallen?


Dan heb je de plant waarschijnlijk te droog gekweekt.

Kamerjasmijn overwinteren. Tijdens de winter kent kamerjasmijn een rustperiode. Hij groeit het liefst in de zon. Planten die bloeien in de winter zoals winterjasmijn , toverhazelaar, kerstroos, skimmia,.


Toverhazelaars en winterjasmijn bloeien in de wintertuin. Ze fleuren dan de hele tuin (en uw humeur) geweldig op. De meeste toverhazelaars geuren ook nog eens heerlijk.


Voor de zekerheid kunt u natuurlijk altijd een aantal stekken binnen laten overwinteren.

Dat moet op een lichte plaats, want de planten laten hun bladeren niet vallen. Die van de Japanse sterjasmijn worden bovendien in de herfst een tikje roo wat ze wat extra sierwaarde geeft. Sterjasmijnen zijn verder makkelijke. In de herfst komen er veel kleine blauwe bessen aan de plant.


Deze bevatten veel zaden. Jammer genoeg, omdat veel tuinbezitters het na één groei- en bloeiseizoen wel voor gezien houden. Wie de plant wil overhouden, moet hem daarom in een ruime . Lees hier over vier verschillende soorten jasmijn. Jasmijn mag eigenlijk in geen enkele tuin ontbreken.


Hallo, Wij hebben een grote (wit bloeiende) jasmijn : Jasminoïdes Rhyncospernum (je ziet hem vaak in zuidelijke landen tegen gevels) in een grote pot staan. Kan deze buiten overwinteren , of kan hij beter naar binnen? Wij zouden graag een deskundig overwinter-advies krijgen! De plant kan langs een warme muur geleid worden. Laurier is delicater, maar kan toch wel enkele graden vorst verdragen.


Bij strenge vorst kunt u de plant het beste op een half beschaduwde plek inpakken met bijvoorbeeld noppenfolie. Overwinter haar in een . Ook zijn er mogelijkheden om kuipplanten te laten overwinteren bij kwekers. Hoe laat je Sundaville overwinteren.

Zodra de temperatuur in het najaar gaat dalen breng je de plant naar binnen. Solanum jasminoidis is een Jasmijnachtige Nachtschade die oorspronkelijk uit Brazilië stamt. Laat de plant overwinteren in een lichte ruimte met een temperatuur rond 10°C. Een donkere ruimte kan ook, maar dan schakelt de Aardappelstruik over naar een rustfase en valt al het . Tropische en mediterrane sierplanten worden daarom vaak als kuipplanten verkocht, deze planten in pot of kuip haal je makkelijk in de herfst naar binnen.


Kuipplanten die je echt moet overwinteren op een vorstvrije plek zijn onder meer Kaapse jasmijn , Dipladenia en de calamondin. Na half mei, wanneer de kans op. Meer informatie over Chileense jasmijn in soorten vindt u bij Bakker. Foto Jasminum multipartium. Ik heb het een paar keer geprobeerd met deze plant maar het wou met niet lukken om de plant over te . De bloemknoppen hebben een rode gloe . Philodendron is a large genus of flowering plants in the Araceae family.


Regardless of number of species, the genus is the second-largest member of the Araceae family.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts