woensdag 8 augustus 2018

Erfgrens bouwen schuur

Je wilt een garage, uitbouw of schuur bouwen op erfgrens. Lees hier alles over bouwen tegen de erfgrens en vind jouw burenrecht jurist. Een schotelantenne bevestigen aan de achtergevel is geen probleem. Aan de voorgevel is altijd een vergunning nodig.


Een serre aan de achtergevel is meestal ook toegestaan, al gelden er regels wat betreft hoogte, diepte en afstand tot de buren en de openbare ruimte. Hetzelfde geldt voor een schuur of .

Ik heb gelezen dat wanneer een bijgebouw groter is dan 10men aan de zijgevel staat, dat er dan een minimale ruimte van 1m vanaf het erf van de buren moet zijn. Onenigheid met buren gaat vooral over bomen, struiken en gebruik van elkaars terrein. Wat zijn de regels mbt het erf en de erfgrens ? Volgens de regels van VROM mocht de buurman deze schuur vergunningsvrij bouwen aangezien het om een bouwwerk gaat en niet om een schutting. Ik heb de buurman erop gewezen dat hij over de schuur met mij had moeten overleggen. Hij antwoordde dat dat niets uitgemaakt zou hebben, omdat hij . Meer resultaten van forum.


SW Helpdesk Bouwregelgeving - Mag ik bouwen tegen de erfgrens. Onze schuur staat op de erfgrens.

Hiervoor is vergunning aangevraagt en verkregen. Mijn directe buurman was het hier helemaal niet mee eens en heeft mij dan ook elke dag het leven zuur gemaakt om er voor te zorgen dat de bouw werd aangepast. Hij had een tuinhuisje laten bouwen ongeveer jaar . Te bepalen erfgrens door dikkere op. Wat mag ik bouwen watmagikbouwen. Vier vragen over vergunningsvrij bouwen : Vraag 1: Valt het onder de regels voor vergunningsvrij bouwen ? Aanbouwen zoals een serre of . Wij hebben een vergunning voor het bouwen van een aanbouw.


In de vergunning staat dat deze op de erfgrens moet komen. Nu hebben onze buren hier bezwaar. In het algemeen kan ik wel zeggen dat er bijna nooit zonder toestemming van de andere buren tot op de erfgrens gebouwd mag worden . Je mag niet zomaar zonder vergunning zo hoog op of bij de erfgrens bouwen , en ook niet zoveel van je tuin dicht bouwen. Maar hoe groot en hoog mag ik nu bouwen zonder vergunning. De tuin is 18meter lang en meter breed.


Plat of een kleine punt. Mijn buurman links heeft een zelfde formaat schuur. En heeft zijn muur op de erfgrens staan.


Het is niet toegestaan om binnen twee meter van de erfgrens een venster, muuropening of balkon te bouwen met direct uitzicht op het erf van de buren.

Burenrecht - Erf en erfgrens - Vereniging Eigen Huis. Schuur over de erfgrens. Of uw buren tegen de scheidsmuur die op de erfgrens staat mogen bouwen , hangt af van of de muur onderdeel van uw woning is of niet. Op de erfgrens bouwen kan niet zomaar. Nouja, zomaar bouwen kan nooit, altijd even checken of het vergunningsplichtig is uiteraard.


Wilt u bouwen of verbouwen? Denkt u bijvoorbeeld aan het maken van een aanbouw of een schuur ? Dan is het belangrijk om te weten waar de kadastrale grens precies ligt. Hiermee voorkomt u dat u op andermans grond bouwt. Gaat u dicht bij een erfgrens bouwen ? Bij het Kadaster kunt u . Wel of geen bouwvergunning nodig? De laaste jaren zijn de regels een stuk eenvoudiger geworden.


Bouwt u een tuinhuis van 10mof minder dan geldt in de regel geen vergunningsplicht. U mag dan zelfs tot op de erfgrens bouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts