dinsdag 14 augustus 2018

Sinaasappelboom verzorging

Vrolijk, geurend én vruchten produceren het sinaasappelboompje is om meerdere reden aantrekkelijk als kamerplant. Waar moet u op letten bij de verzorging en zijn de vruchten eetbaar? Van oorsprong komt de sinaasappelboom uit China.


Het oude woord voor China is Sina, waar dan ook . Citrusbomen, zoals een citroenboom, kumquatboom, limoenboom, sinaasappelboom , grapefruitboom, of calamondinboom, hebben de juiste standplaats, voeding en hoeveelheid water nodig om gezond te blijven en vruchten te geven.

Ze hebben net wat meer verzorging en aandacht nodig dan de meeste . De sinaasappelboom valt onder de citrusboom, om goed te kunnen groeien hebben ze de juiste verzorging nodig en een goede standplaats. Citrusplanten gedijen in ons klimaat prima als kuipplant. Met de juiste verzorging kunnen ze zelfs vruchten vormen. Een Citrus fortunella Calamondin, is een mini-sinaasappel plant. De Citrus fortunella is een heel dankbaar product.


De plant vraagt weinig onderhoud en geeft bij een juiste verzorging de garantie van een heel lange bloeiduur.

Een kwalitatief goede Citrus fortunella heeft een fris uitziend bla een voldoende vochtige . Ook de bloesem van de sinaasappelboom ruikt heerlijk vanaf het voorjaar en tijdens de zomermaanden en is een aanwinst op ieder terras of serre. Wil je genieten van mediterrane bloempracht kies dan de Bougainvillea met zijn opvallende paarse bloemen. Hij komt van oorsprong uit het Zuid-Amerikaanse hoogland en is . Verzorging van citrusplanten. De citrusplanten die in ons land te koop aangeboden worden zijn meestal geïmporteerd uit Italie of Spanje en staan in potten met zware, harde kleigrond.


Deze kleigrond is in ons klimaat niet goed voor de planten. We geven de planten water en omdat deze kleigrond zeer langzaam opdroogt . Het overwinteren van citrusbomen kan enigszins problematisch zijn, zoals u wellicht al weet. Mensen vragen vaak wat je kunt doen ter voorkoming van bladverlies, dat zich vaak aan het eind van de winter voordoet – gewoonlijk als gevolg van een verkeerde verzorging. In de zomer kan de Citrus mitis flink wat water gebruiken. Geef bij voorkeur regenwater, citrusplanten houden helemaal niet van kalkrijk water.


Geef voldoende water in één keer en wacht met de volgende gietbeurt tot de kluit is opgedroog zo vermijd je wortelrot. Een sinaasappelboom kweken. Sinaasappelbomen worden tegenwoordig over de hele wereld gekweekt voor hun heerlijke en voedzame fruit.

Ze kunnen binnenshuis of in een broeikas gekweekt worden als je niet in een warm klimaat leeft. Doe een laagje potgrond in de bloempot en zet de potkluit van het sinaasappelboompje op de juiste hoogte. Vul aan met nog wat potgrond en druk stevig aan. Geef uw fruitboompje direct na het planten ruim water.


Citrus sinensis groeit graag op een zonnige, beschutte plek. Valencia de eerste commerciële sinaasappelgaard aanlegde. Aan het begin van de 19e eeuw was de oppervlakte al vertienvoudigd en tegenwoordig . Het is een mooie plant en zeer geschikt voor op het balkon of terras. Gaat met een juiste verzorging lang mee.


Ik krijg in toenemende mate vragen over de verzorging van een Citroenboom. Bij de sinaasappelboom ontwikkelt het vruchtbeginsel zich goe bij de citroenboom vallen ze echter af. Resultaten van zoekmachines!


Bovendien kan je de sinaasappels eten wanneer ze groot genoeg zijn. Een lekkere toevoeging voor je interieur dus! Om optimaal van je sinaasappelboom te genieten, is het belangrijk dat deze de verzorging krijgt die het nodig .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts