dinsdag 7 augustus 2018

Hulst op stam snoeien

Stamrozen - verzorging stamrozen, soorten stamrozen, rozen op stam ook geschikt voor een kleine tuin. Deze Ilex is in meerdere stamhoogtes te bestellen. Deze hulst op stam verlangt een plekje in de zon of halfschaduw en heeft weinig bodemeisen.


Snoeien kunt u het beste doen. Zuilvormen zijn zoals de natuur het heeft bedacht. En je hebt zuilvormen waarbij de kweker een kleine.

Hagen van Ilex ( hulst ) Struiken en solitaire planten van Ilex Ilex crenata en cultivars. Ik zou tot het voorjaar wachten. Dan zie je al gauw niet meer dat je gesnoeid . Voor degenen die het geen probleem vinden om vaker te snoeien mag er naar voorkeur vanaf mei tot september gesnoeid worden. Haagplanten zoals Taxus, Buxus, hulst en liguster hebben slapende knoppen. Als deze soorten diep teruggeknipt worden zullen ze er wat kaal uitzien maar naar verloop van tijd altijd weer . Als u de haag wel redelijk strak wilt houden, zult u mogelijk in oktober de meest uitstekende takken weg moeten snoeien.


Een bol van bonte hulst op stam is het hele jaar door een blikvanger.

Zeer geschikt voor een kleine tuin, terras of balkon is de groene hulst met prachtig glanzend blad op stam , Ilex meserveae. Is de hulst struik erg kaal en verhout of zijn de takken zo lang dat ze naar beneden hangen snoei dan in het vroege jaar gerust tot het kale hout. Zelfs op de kale takken en stam zal de hulst weer gaan uitlopen ook al kan het wel een of twee seizoenen duren.


Vervolgens elk jaar de struik in model knippen zodat de hulst. In deze video kunt u zien hoe u de hulst het beste kunt snoeien. De Japanse hulst dient minimaal twee keer per jaar gesnoeit te worden, drie keer per jaar is aanbevolen. De snoeitijd is vanaf mei tot en met september. Zo kun u bijvoorbeeld een keer snoeien in mei, een keer snoeien in juli en de laatste keer snoeien in september.


U kunt het beste uw haag snoeien bij bewolkt weer, . Als hulst ergens goed tegen kan, dan is het snoei. Het is een van de weinige planten die het verdraagt als de plant tot de stam kaal gesnoeid wordt, ze loopt gewoon weer uit. Nu hoeft het natuurlijk niet zo rigoreus, maar het geeft maar aan dat je niet bang hoeft te zijn om de schaar er eens flink in te zetten. Voor vormsnoei is in het voorjaar soms een extra knipbeurt nodig. Bontbladig Ilex aquifolium 'Rubricaulis Aurea', een bonte hulst , heeft een karakteristiek blad met een gele rand . De Ilex verdraagt sterke snoei , zelfs indien je een heel oud verwaarloosd exemplaar met een beugelzaag tot een meter boven de grond afzaagd zal deze weer uitlopen, en uiteindelijk weer een mooie gedrongen struik worden.


Tol' draagt veel bessen vanaf de late herfst. Hulst verdraagt een sterke snoei. Wil geen hoogstam en ervan wil ik langs houten schutting leiden.

Het zijn nu eigenlijk struiken. Moet ik van de leibomen de takken die naar voren steken wegsnoeien en misschien ook de onderste takken van alle boompjes en wanneer? En je kunt de meeste soorten ook nog eens in allerlei vormen knippen, van haag tot prachtige bol op een stam. Sommige hulstsoorten worden vooral. Wanneer de hulst als haag of andere snoeivorm gebruikt wordt dan is snoeien in juni en september aan te bevelen.


Terug knippen tot op het “oude hout” zal een slechte . Afbeeldingsresultaat voor hulst stam snoeien. Corus mas (Gele kornoeltje), zacht gele bloemen in voorjaar, nadien eetbare bessen. Cornus Mas ShrubTopiariesPathwaysFruitCherryPatio. Beschermen - Bescherm matig of niet winterharde planten op stam bij strenge vorst.


De planten op stam die u op onze website vindt zijn allemaal winterhard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts