dinsdag 13 maart 2018

Vitis druif

De bekendste soort is de vitis vinifera waarvan de besvruchten druiven heten. De naam is afgeleid van het Latijnse vinum, wijn. De wijnstok ( Vitis vinifera), ook wel druivelaar of - naar de vrucht - druif genoem is een plant uit de wijnstokfamilie (Vitaceae). De wilde wijnstok komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten, maar is reeds in de oudheid gekweekt en verspreid over heel Europa en later over de ganse wereld.


Daarmee wordt bedoeld dat deze plant niet van nature in Nederland voorkomt. De druif is in Nederland niet inheems.

Toch komt de druif als vrucht en als plant dikwijls voor op oude schilderijen en tekeningen uit de 17de en 18de eeuw. De bakermat van de druif moeten we zoeken in het oude Perziƫ. Voor de productie van druiven wordt het gewas in kassen geteeld. Algemene snoeiregels voor druiven Vitis vinifera (Europese) en Vitis labrusca ( Amerikaanse). Waarom worden druiven gesnoeid?


De snoei heeft een grote invloed op de opbrengst en de vruchtkwaliteit! Na de bloei worden de blauwe druiventrossen gevormd. Druif ( Vitis vinifera).

Wanneer en hoe wintersnoei en zomersnoei druiven. Bladvergeling of chlorose bij druiven ( Vitis vinifera). Als u deze blauwe druif in de tuin wilt zetten zorg er dan voor dat u hem op een warme, zonnige en beschutte plaats in de tuin neerzet. Botanische kenmerken van druiven : Wetenschappelijke naaVitis vinifera.


Herkomst en geschiedenis van druiven. Ten tijde van de Romeinen werd er in ons land druiven geplant op de boorden van Maas en Schelde. Oorsprong en geschiedenis van de druivelaar. De hoogte na jaar is m. De vruchtperiode is augustus - september. Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1. Deze plant is matig winterhard.


Alle klassieke wijndruiven behoren tot dit ras. Er zijn honderden variĆ«teiten. Alle bekende namen zoals Chardonnay, Pinot noir, Cabernet sauvignon en dergelijke zijn dus allemaal . Gekweekte druif - Vitis vinifera subsp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts