maandag 19 maart 2018

Blauwe bessenstruik

Het is een vruchtdragende struik met een hoogte van 5-m. Ten onrechte wordt de blauwe bes vaak aangeduid als bosbes. De bosbes (Vaccinium myrtillus) is echter een andere soort. Deze zoete bessen zijn echt zomerfruit en jammer genoeg maar enkele maanden in de winkel te krijgen.


De blauwe bes is voor veel mensen de favoriet om gewoon even te snacken. Blauwe bessen telen - rassenkeuze - snoeien.

Liefst is ook de zuurtegraad van de bodem niet hoog (6). Een zonnige standplaats is wenselijk, maar . Lees die alinea dus vooral goed wanneer je van plan bent een blauwe bes te kopen en te planten! De benamingen zijn soms wat verwarren er bestaan verschillende soorten van het. Deze plant heeft weinig last van ziekten. Maak de plantput extra groot en doe onderaan grove turf of een mengsel van compost en hakselhout.


Dek de grondoppervlakte af met ca cm . De onderste bladeren van blauwe bessen of bosbessenstruiken worden eerst geel en lijken later te verbranden.

Wat is de oorzaak en hoe is dit te verhelpen? Bladchlorose door een te . Alles wat hieronder staat blijkt dus, na een paar jaren experimenteren, toch niet zo succesvol te zijn als ik dacht op het moment van schrijven. Bijzonder decoratieve bessenstruik, die in de siertuin beslist niet misstaat. Opvallende roodpaarse bladverkleuring in de herfst en lekkere bessen in de zomer.


Een struikje voor de zure grond. Lees hier hoe hoe je de blauwe bes het beste kan verzorgen en waarom je deze struik in je moestuin wil hebben. Het planten van blauwe bessen kan het hele jaar door, omdat blauwe bessen in potten worden gekweekt.


Je wilt blauwe bessen snoeien? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies! Wanneer moet je snoeien? Deze vruchtdragende struik wordt één tot anderhalve meter hoog en is ook in ons klimaat inheems. Je vindt de wilde blauwe bes vooral . Indien de pH (zuurheid van de grond) niet gepast is dan kan er abnormale geelverkleuring en zelfs bladverdroging van de bladeren ontstaan.


Zie afbeelding) WANNEER BEMESTEN? Vanaf maart tot mei kan u bemesten met gedroogde . Zonneschijn en droogte kunnen die . U dient zich daarvoor vooraf aan te melden via onze website of per telefoon.

Voor een bakje vers geplukte blauwe bessen kunt u de hele week bij ons terecht in de . De bloem is witcrème tot roze van kleur. Door deze vroege bloei kan er nachtvorstschade optreden. Er zijn cultivars die hiertegen bestand zijn. Hoewel de blauwe bes zichzelf . U kunt bij ons verschillende soorten blauwbes-planten verkrijgen.


Deze zijn ook via de webshopl te verkrijgbaar. Zij worden vervolgens aan huis gelever hier komen echter nog wel verzendkosten bij. Het humusgehalte van de grond .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts