vrijdag 9 maart 2018

Gazon herstellen na droogte

Het zonnige weer van dit jaar heeft iedereen deugd gedaan, behalve je gazon. De droogte haalt je plannen voor een top frisgroen gazon onderuit. Overal duiken er uitgedroogde plekken op en soms is het gras zelfs volledig verschroeid. En zeker nooit bemesten onmiddellijk na het herinzaaien , de jonge zaadjes gaan bij het kiemen verbranden. Trouwens bemesten is nutteloos in het najaar , daar de winter voor de deur staat.


Indien je wil verticuteren zou ik niet te lang meer wachten , zodat het gazon nog kan herstellen voor de winter.

Tuincentrum Interflower helpt u snel weer aan een groen gazon. Het voorkomen van gele vlekken in uw gazon is handiger dan het herstellen er van. De graswortels moeten dan zelf op zoek gaan naar water waardoor ze dieper zullen wortelen en beter bestand worden tegen droogte. Toch kun je er beter voor kiezen om de verbrande plekken uit te krabben en opnieuw in te zaaien met een speciale graszaad voor gazonherstel.


Grasmat herstellen na droogteperiode. De hittegolf van juli heeft voor opvallend veel schade in gazons gezorgd. Door de verschroeiende hitte liggen veel gazons er momenteel geel en verdroogd bij, zeker op zandgronden.


Echter een geel gazon betekent niet dat al meteen een nieuw gazon moet worden aangelegd.

Vital Green is een professionele gazonmeststof met ijzer en magnesium voor een diepgroen en ijzersterk gazon. Met Vital Green verhoog je de weerstand tegen droogte en betreding. Ideaal om je gazon te bemesten na droogte ! Met warme dagen,regenbuien en na een winterperiode krijgt het gazon behoorlijk wat te verduren. Het gras zal herstellen maar heeft de goede omstandigheden en de tijd nodig.


Een gazon kan gerust een tijdje zonder water”, aldus Galle. Een tip om het gras langer mooi te houden, is het gras niet maaien. Alle reservevoeding zit in de sprietjes van het gras en als je dat dan . Gazonherstel is dé totaaloplossing voor een optimaal herstel van kale plekken in jouw gazon. De praktische oplossing om beschadigingen, die ontstaan zijn door intensief gebruik (bijv. onder speeltoestellen), na het verwijderen van onkruiden of door urinebrandplekken, te herstellen.


De samenstelling van graszaa . Stel dat je gazon weinig voeding heeft en dat je het vaak kort maait. Dit, gecombineerd met veel regen. Je gazon bemesten heeft als voordeel dat het gras mooi stevig en dik staat en dat onkruid en mos minder kansen krijgen. Doordat het gras dicht geworteld is zal het minder snel uitdrogen.


Gras met stevige wortels is ook minder gevoelig voor ziektes en herstelt sneller na lange droogte , bij sneeuw, vorst, . Nederlandse gazons massaal verdord na hete zomer. Ook na het verticuteren van een gazon kan een dergelijke doorzaai noodzakelijk zijn.

Voor het doorzaaien en het herstellen van kale plekken kan het graszaadmengsel gebruikt worden waarmee het gazon oorspronkelijk ingezaaid werd. Ook is er een specifiek graszaadmengsel beschikbaar, namelijk DCM GRASZAAD . Best start je het verticuteren meteen na de eerste bladgroei. Zo heeft het gazon voldoende tijd om te herstellen. Bemesten, dat is je gazon en je bodem voorzien van de nodige voeding voor een resistenter en groen gazon. En daar willen wij, bij Horta, je graag bij helpen.


Na de winter heeft je gazon in de eerste plaats een herstel - en gezond- heidskuur. Graszaad voor snelle herstellingen van kale plekken in het gazon. Kiemt bij lage temperaturen. Herstelgazon : is een mengsel voor het herstel of de doorzaai van gazons die beschadigd zijn door insecten, ziekten, droogte of te zware betreding. Het is ook een ideaal mengsel om te gebruiken na het verticuteren van slecht onderhouden gazons en geschikt voor alle grondsoorten.


Gedurende de zomer krijgt het gazon het meestal flink te verduren. Spelende kinderen, droogte en sport zijn maar enkele invloeden die op het gazon inwerken. Na een droge zomer moeten de meeste grasmatten zich herstellen. Kale plekken waar door de droogte en betreding het gras grotendeels is verdwenen, krijgen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts