woensdag 14 maart 2018

Keizerskroon plant vermeerderen

Verdeel de bollen in de herfst en herplant ze direct. Net als met de meeste andere bloeiende planten en bollen kun je ook tulpen uit zaad opkweken. Planten : Koop steeds bollen van uitstekende kwaliteit. Vermeerderen : Door zaaien of delen kan maar is moeilijk. Doordat ze niet makkelijk zijn te vermeerderen zijn de bollen vaak prijzig.


Zou dit lukken of iemand met ervaring hierin?

Een moeilijke plant voor ons klimaat maar met de nodige zorg houdt deze het toch enkele jaren uit in onze tuin. Geeft hem een vruchtbare gron niet te nat en niet te alkalisch op een zonnige plek. Na verloop van de jaren, zal hij zichzelf vermeerderen. Dan kun je een bol die wat verder van de hoofdplant af groeit, ergens anders planten. Keizerskroon is een bloembol.


Het eerste jaar na vermeerdering zal hij nog niet bloeien. Na een jaar of drie à vier zal hij op gang komen. Ze bloeien vroeg en hebben klokvormige bloemen.

Plant de keizerskroon en kievitsbloem in oktober. Vol trots laat een oma de keizerskronen zien die statig boven de andere gewassen uitsteken. Het is een plant uit de oude tuinen, in de moderne tuinen zijn ze vaak verbannen vanwege de geur. Het is namelijk gedurende deze periode dat de plant het voedsel aanmaakt die het in staat stelt ook in het daarop volgende seizoen weer te kunnen bloeien.


Ze vermeerderen zich gemakkelijk, zowel door vorming van nieuwe bolletjes als door zaad. Lichtbehoefte: volle zon, halfschaduw. Bloem (kleur): lichtgeel met een groene gloed. Fritillaria uva- vulpis komt van . De Familie Fritellaria omvat verschillende soorten, b. Sommige soorten hebben verrassend mooie kleuren. Kievitsbloemen vind je in het wild in West-Europa . Veredeling van keizerskronen.


Voor de teler is interessant dat de bollen goed groeien en dat Garland Star (PBR) zich goed laat vermeerderen. De grootbolligen kunt u laten verwilderen. Wist u dat de knol van de keizerskroon een sterke geur heeft die . Gespecialiseerde bollenhandelaren kunnen de soort wel in hun assortiment hebben.


Filed Under: Bodem, Natuurlijke Moestuin Tagged With: bollen, fritillaria imperalis, geur, keizerskroon , knollen, woelratten.

De plant kan het gemakkelijkst vermeerderd worden door het uitgraven, afnemen van . De kleurige klokjes van fritillaria soorten zijn in het voorjaar een waardevolle aanwinst voor elke tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts