vrijdag 30 maart 2018

Kamerden verzorging

De kamerden komt oorspronkelijk van het Norfolk eiland wat bij Australië hoort. Van de meer dan een dozijn bekende soorten van de Araucaria is alleen deze soort geschikt als kamerplant. Bij ons was de kamerden vroeger in grootmoederstijd gelief want ze gedijt het beste in een . Zijn grote broer, de Apeboom (Araucaria araucana) kan in de natuur enorm groot worden.


Het is een echte den, maar dan die graag binnen.

Groeit ook op een donkerder plaats. Staat liefst koel in de winter. Het is één van de oudste nog levende plantensoorten op aarde en van oorsprong komt hij uit Australië en dan specifiek het Norfolk eiland. Araucaria heterophylla (synonieAraucaria excelsa) is een conifeer die endemisch is op het eiland Norfolk (ten oosten van Australië).


Gen oudemetse kamerplant die het nog steeds goed duet, is de kamerden Aniacaria excelsa (zie foto). Ouderwetse kamerden blijft erg in trek. De top ziet er dacht ik nog goed uit dus doorgroeien zal hij vermoedelijk wel met wat goede verzorging , .

De araucaria heterophylla komt oorspronkelijk uit Australië en is geschikt als kamerplant. Fruit: Araucaria (Slangenden, kamerden ). In het Nederlands wordt deze boom ook wel kamerden of tafeldennetje genoemd. Het zijn bladhoudende coniferen die tot wel 1meter hoog kunnen worden. Ze zijn meestal tweehuizig.


Kennis van de grondsoort in uw tuin geeft u een voorsprong bij het verzorgen van uw bloemen en planten. Met een glazen pot kunt u zelf een grove test uitvoeren. Vul de pot voor tweederde met water.


Afvullen met tuingron deksel erop en schudden. De tuingrond zal in het water uiteenvallen in zan slib . Een voorouder van de Araucaria, de Araucarioxylon arizonicum, is al als fossiel gevonden in het. Kenmerkend is de grillig gevormde stam met harde grijze bladeren. Plaats de plant op een standplaats met half schaduw zonder direct zonlicht.


Verzorging : Geef de plant pas water als de grond droog aan voelt. Minimaal 15°C en maximaal. Amsterdam, Communicatie Company.

Brief aan de Voorzitter van de Tweede Kamer. Den Haag, Ministerie van vws. Kamerplanten fleuren elke ruimte op!


Wie binnenloopt in een kamer met planten, voelt meteen het verschil met een ruimte zonder planten. Laat je hier bij HORNBACH informeren over de juiste verzorging van onder andere de orchidee en bonsai. Kamerden -Naaldboom-Voor-Binnen-Naaldhoudend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts