donderdag 31 augustus 2017

Schoonvrucht wanneer planten

Betreft het Viburnum, dan kunt u deze in de winter verplanten wanneer de struik in rust is. Steek de kluit ruim uit, let op verhouding grootte struik, en zet hem in een ruim nieuw plantgat verbeterd met goede grond (bijvoorbeeld Vivimus). Snoei de struik een derde deel terug en geef voldoende water en voeding in de lente en . Je moet altijd een paar struiken (minimaal twee) aanplanten om door kruisbestuiving tot een betere besvorming te komen. Verzorging: De vruchten verschijnen op nieuwe groei.


Snoeien: Gebeurt bij voorkeur in het voorjaar als de plant nog in rust is, maar als de kans op vorst voorbij is.

Om de struik jong en vitaal te houden . Snoeien: gebeurt best in het voorjaar als de plant nog in rust is maar als de kans op vorst voorbij is. Deze vallen niet zo erg op omdat de takken vrij dicht bebladerd zijn. De bladeren zijnfris groen, klein en rond met een puntjes vooraan en krijgen in de herfst een rode kleur. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels!


In juni verschijnen lila schermbloemetjes. In september beginnen de groene bladeren paarsrood te verkleuren en vormen zich trosjes van vrij grote paarse besjes. Wanneer het verkleurde blad afvalt, vallen de bessen extra op aan de kale . Het decoratiefst zijn echter de kleine, steenvruchtjes die in de nazomer en herfst de planten een mooi aanzicht geven.

De winterhardheid varieert sterk per soort. Goed winterharde soorten zijn . Standplaats, zon, halfschaduw. Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair. Dit na een minimale bloei in de zomer.


Het planten van meerdere exemplaren leid in het algemeen tot een betere vruchtzetting. Bij langdurige droogte moet dat de plant extra water krijgen maar verder heeft . De paarse bessen is een lust in het najaar voor uw tuin. Na de eerste nachtvorst verliest de plant het blad waarna de besjes nog beter opvallen. Bij strenge vorst kunnen de toppen van de planten bevriezen.


Luchtverontreiniging Ja Winterhardheid Ja, usda zone (jonge planten beschermen tegen vorst ) Frequentie van snoeien Wanneer nodig, plant. Git komt van gagates (L.= een zwarte agaat), mineraal of namaak daarvan. De plantenzaden zijn zwart. Agrostemma githago (Bolderik) glab.


Deze soort heeft uitzonderlijk geen haar. Callicarpa bodinieri (var.) giraldii ( Schoonvrucht ).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts