woensdag 23 augustus 2017

Riool aansluiten op gemeenteriool

Aansluiting op het gemeenteriool regelen. Een rioolaansluiting vraagt u aan bij de gemeente. De rioolaansluiting kan worden aangevraagd door de eigenaar, de projectontwikkelaar of een gemachtigde van de eigenaar of projectontwikkelaar.


De rioolaansluiting of huisaansluiting omvat zowel de afvoerbuizen op openbaar domein als de eventueel aanwezige toezichtputjes die zich op openbaar of privédomein bevinden. In de meeste gemeenten en steden mag je niet zelf aansluiten.

Je moet de rioolaansluiting laten uitvoeren door de beheerder van het . Een nieuwe aansluiting op het gemeenteriool vraagt u aan bij de gemeente. Ook voor het aanpassen van een bestaande aansluiting vraagt u een rioolaansluiting aan. Hertogenbosch, alwaar ook via het omgevingsloket verdere inlichtingen verkrijgbaar zijn. Rioolaansluiting aanvragen. Is uw woning niet aangesloten op de riolering?


Hebt u een nieuwbouwhuis of een nieuw bedrijfspand?

Wilt u weten waar u de aansluiting op het gemeenteriool kunt vinden? Neem dan contact op met de gemeente. Gaat u een nieuw huis of bedrijfsgebouw bouwen?


De vergoeding voor een aansluiting bedraagt € 53 vrij van . En hebt u een aansluiting op het openbare riool nodig? Vraag op tijd een rioolaansluiting aan bij de gemeente. Bel de gemeente voor het juiste aanvraagformulier (vrijverval of drukriool ). Dan vraagt u een rioolaansluiting aan bij de gemeente. Op uw eigen terrein moet u zelf zorgen voor de aanleg van de riolering.


Gemeenteriool , aansluiting. Wanneer u de bestaande rioolaansluiting wilt vervangen of uitbreiden, dan moet u wél apart een vergunning aanvragen. U vult hiervoor bovenstaand aanmeldformulier in. Woningen en (glastuinbouw)bedrijven moeten aangesloten zijn op de gemeentelijke rioolvoorziening.


Dit geldt ook voor het buitengebied. Regel uw aanvraag via het formulier aanvraag rioolaansluiting (pdf 54kb) in.

De gemeente zorgt voor de aansluiting op het rioolstelsel. Met uw verzoek stuurt u de . In de gemeente Ede zijn drie typen rioolvoorzieningen : . Als u op het gemeentelijk riool wilt aansluiten kunt u een aanvraag indienen door het aanvraagformulier aansluiting gemeenteriool (PDF, 3 kB) in te vullen en naar de gemeente te sturen. In Nederland heeft elk perceel met bebouwing dat binnen meter van de gemeentelijke . Elk gebouw dat vuil- of regenwater loost moet op de daarvoor bestemde riolering worden aangesloten.


Bij nieuwbouw van een woning moet u bij de gemeente een aanvraag doen om aangesloten te worden op het gemeentelijke riool. Als particulier of bedrijf kunt u een verzoek indienen om uw riool aan te laten sluiten op het gemeentelijk riool. Hoe gaat het in zijn werk? Om een rioolaansluiting op het gemeentelijk riool te krijgen moet u een aanvraag indienen.


Als uw aanvraag gehonoreerd is, zorgt de gemeente in overleg met u voor aansluiting op het . Als u voor een nieuw huis een aansluiting op het rioolstelsel wilt, moet u dit aanvragen bij de gemeente. Dat geldt ook wanneer u het riool wilt vervangen. Woningen of andere gebouwen in Uden moeten daarom een rioolaansluiting hebben.


Deze rioolaansluitingen worden op gemeentegrond aangesloten op het gemeentelijk hoofdriool. Wilt u een rioolaansluiting laten maken op het gemeentelijke hoofdriool ? Dan moet meestal in de openbare ruimte worden gegraven. Hiervoor is een ontheffing nodig. Alleen personeel van de gemeente Dordrecht en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts