vrijdag 18 augustus 2017

Orchidee phalaenopsis

Deze orchidee is een groot favoriet in de Nederlandse huiskamers en dat is niet zo gek. Een orchidee bloeit enorm lang. Na de bloei kun je hem verzorgen. Knip de takjes terug net boven het.


De oorsprong van deze plantensoort ligt in Zuidoost Azië, de Filippijnen en Australië. Behalve in bomen groeit deze orchidee in het wild ook op sterk luchtdoorlatende gron zoals humus, en op rotsen en .

De naam komt van het Griekse phalaina wat mot betekent, en opsis wat gelijkend betekent. Phalaenopsis is een geslacht van ongeveer soorten orchideeën ( Orchidaceae). De benaming beschrijft de bloeiwijze van sommige soorten, die op een vliegende mot of vlinder lijkt. Met de juiste verzorging kan de phalaenopsis wel tot keer per jaar bloeien, in periodes variërend van tot maanden! De phalaenopsis , vlinderorchidee, is een populaire kamerplant.


Wij hebben een aantal verzorgingstips voor je op een rij gezet, waardoor je jarenlang van je orchidee te kunt genieten. De meest gekochte orchidee. Haar sierlijke bloemen en gedetailleerde kleurenpracht stralen klasse uit. De elegante hoge steel geeft haar een mooie, ranke .

Zo leer je in een handige video hoe je de orchidee moet knippen en hoe je hem moet verpotten. Orchideeën van Opti-flor bloeien uitzonderlijk mooi en lang. Plaats de Orchidee na de bloei op een koudere plek. De Orchidee is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de meest populaire bloeiende planten.


Gemakkelijk te verzorgen en prachtige bloemen zorgden hier vooral voor. Dankzij een recordbloei die tot maanden kan duren en plantenbehoeften die heel eenvoudig in te lossen zijn, is de Vlinderorchidee het meest te vinden in onze woningen. Er bestaan eveneens kruisingen met bloemen van verschillende kleuren. Ontdek hier hoe je deze orchidee verzorgt.


Eerst de prachtige latijnse naam van de plant, zoals bij vele planten is de naam een weerspiegeling van de plant zelf, in dit geval een orchidee met bloemen die veel weg hebben van een vlinder. Eigenlijk is de latijnse naam . Hij is onderdeel van de orchideeënfamilie. Deze wordt ook wel de Vlinderorchidee genoemd en is afkomstig uit de tropische regenwouden van Azië. Het is ook mogelijk de gehele tak weg te knippen, er kan dan vanuit een bladoksel een nieuwe tak groeien.


Na zes maanden kan de orchidee weer bloeien. Meer dan jaar geleden gewortel in het merk Cameleon kunt u alle -in de handel verkrijgbare soorten- orchideeën ontdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts