vrijdag 25 augustus 2017

Amaryllis in vaas

Zorg ervoor dat de vaas mooi schoon is, vul deze met water en gebruik Chrysal Clear Bulbosus bloemenvoeding. Meestal zitten er wel vier tot zes indrukwekkende bloemen aan de steel. De amaryllis heeft geen bla daarom noemen ze haar in de Verenigde Staten ook . Terwijl de bol stevig op zijn plek wordt gehouden, hangen de wortels in het water.


Eind van het jaar staat de amaryllis centraal.

U leest hierin alles over deze fonkelende bloem die warmte brengt in koude dagen. Laat u de amaryllis ook stralen deze weken? Een bloemknop waarin vier bloemen schuilen, is amper zes centimeter lang, maar elke openstaande bloemknop zal zestien centimeter groot worden. Zo ook met het opkrullen van de steel van een amaryllis. Van bollen heb je nog langer plezier.


De bollen zijn geprepareerd zodat we . Let er echter op dat u ook bij deze bloem de steel een klein stukje afsnijd (hoeft niet per se schuin). Vanwege de dikte van de stengel kunt u dit het beste doen met een scherp mes of zelfs met een .

Amaryllis staat wel dagen op de vaas. Eenvoudige beschrijving van hoe de amaryllis kan gebruikt worden bij het bloembinden. Hippeastrum in de vensterbank.


Zet ze in een hoge glazen vaas , versier de stelen met een stukje kant of laat ze onderaan omkrullen (door ze iets in te snijden). Verzorgingstips voor de consument. Laat uw klanten extra lang genieten van hun amaryllis en geef ze onderstaande tips mee. Snijd de stelen schuin af. Zorg dat de bol niet kan kantelen, de vaas moet dus hoog en vrij smal zijn.


Haal uitgebloeide bloemen weg. Als de laatste bloem is uitgebloei knip je de steel af tot ca. Let op dat je hierbij de bladeren niet. Leverbaar vanaf November. Bij de juiste verzorging zal de bol binnen tot weken gaan bloeien.


Mocht u enkele Amarillyssen gekocht hebben dan wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk in een mooie vaas in de kamer zetten. De perfecte manier om iemand mee te verrassen tijdens de kerstdagen. De plant komt uit Zuid-Amerika en heet in het Nederlands Ridderster.

Kies een stevige glazen vaas uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts