maandag 18 december 2017

Winterharde planten zomerbloeiers

De Agapanthus, lelie van de Nijl of Afrikaanse lelie. Ze bloeien van juli tot september gaan de van donkerpaars tot sneeuwwit. Hier meer over de sierwaarde van tuinplanten , maar ook over het nut van planten in de tuin. Zo weet u welke plantensoorten vlinders lokken naar je tuin, of welke hagen optimaal werken om omgevingslawaai te verstrooien.


Allemaal leuke weetjes, om te gebruiken in de eigen tuin.

Eén van de sterkste winterharde vaste planten is: GILLENIA trioliata. Ergens heb ik ooit gelezen dat de Nederlandse naam zou zijn: Braakwortelspirea. De wortels van de plant zijn in Noord Amerika veel gebruikt als geneesmiddel.


Een ruimaanbod roze vaste planten aangeboden op onze plantenkwekerij Den Kreupel Zwevegem. Vaste planten zoeken op kleur. Meer dan 4groenblijvende en wintergroene vaste planten online te koop bij Tuinplant.


De vaste plantenwebshop van Nederland!

Snel thuis bezorgd en groeigarantie. Planten , die in de zomer bloeien in de tuin. Ik heb de planten alfabetisch geordend. Meestal op Nederlandse naam.


Als ze geen bekende Nederlandse naam hebben, heb ik de Latijnse opgeschreven. De Monnikskap kennen we als een betrouwbare opgaande borderplant , in z. Foto Adoxa moschatellina. Schattig laagblijvend kruipertje voor de schaduw. Agapanthus- Kaapse Lelie, Liefdesbloem - deze prachtige zomerbloeiers zijn afkomstig uit Zuid-Afrika, er zijn bladhoudende soorten en bladverliezende soorten.


Helaas is Agapanthus zonder bescherming niet winterhard , maar toch wordt hij steeds vaker in tuinen toegepast. Ook toepasbaar als kustplant - Meer lezen. In de plantencatalogus staat een grote collectie planten , van algemeen bekend tot bijzondere planten. U kunt zoeken in de catalogus via een van bovenstaande categorieën. Wanneer u weet welke plant u zoekt kunt u ook direct op naam, kleur of geur zoeken.


Hibiscus met enorm grote bloemen als winterharde vaste plant in de tuin.

Bloembakken met winterharde planten beplanten voor een winter lang. Er zijn bodembedekkers, rotsplanten , siergrassen. Een paar bloeiende planten , wuivend pampagras of een groep varens in een hoek maken van je tuin een groene oase. Wij gebruiken deze week ook vaste planten , in de patio-tuin. Je kan ze goed combineren met zomerbloeiers en bodembedekkers, waarover je . Het is een prachtige, winterharde plant die de hele zomer en herfst bloeit met kantachtige bloemen in wit, roze en rood.


Plant dit Zeeuws knoopje bij voorkeur in zon of. Wissel deze langbloeiers af met vaste planten , struiken en kuipplanten , dan heb je al snel acht maanden een bloeiende tuin. Eenjarige zomerbloeiers zaaien.


Prachtige winterharde planten bij Tuincentrum. Ontdek hier de mooiste vaste planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts