dinsdag 19 december 2017

Asperges kweken in bakken

Het witte goud is maar kort aantrekkelijk en daarom erg duur. Zelf asperges kweken in bakken omzeilt dit, waardoor je van je eigen voorraad kunt genieten! Ga volgend voorjaar aspergeklauwen bij planten maar niet op de gewone manier maar in verhoogde bakken. Als voornaamste reden dat het beter voor de rug is en plaatsbesparend.


Overigens als je asperges verplant schijn je jaar niet op die plaats asperges te mogen kweken. Dus als je het veranderd moet je t echt .

Makkelijk te telen wintergroente. En we hebben nu ook een aantal verhoogde bakken , die ik kan vullen met welk grondmengsel dan ook, etc. Als je kiest voor zelf zaaien dan.


Neem hiervoor potten die diep . Vorig moestuin-seizoen kon u hier al lezen over het zaaien van asperges en de verdere opkweek gedurende het eerste groeijaar. Wie de planten in de kas zaait en dit bovendien tijdig doet ( begin maart) beschikt in mei van hetzelfde jaar over plant materiaal dat buiten op een voorlopig wachtbed uitgeplant wordt. Loont asperges zaaien eigenlijk wel de moeite?


Misschien niet voor wie denkt daarmee profijt te doen.

En dan ook nog eens wil moderne F-hybriderassen wil telen. Zaaien doe je als je het plezier wil ervaren om een teelt die meer dan tien jaar in de tuin blijft volledig zelf op te kweken. Vooralsnog met goede resultaten. De kwekerij van Plantport-Boskoop Kweeksmakkelijk BV.


Verzending en verpakking. De verpakkingen waarin de aspergeplanten verpakt zijn zijn voorzien van plasticfolie die voorkomen dat de wortels met potaarde uitdrogen. Asperge kweken : een bloem van een groente. Wij raden u aan om de plantjes na ontvangst direct uit de verpakking te halen en in potten te planten, uitplanten in maart-april.


De aspergeplanten worden . Het grote voordeel van asperges is dat we ze kunnen oogsten op een moment dat er nog nauwelijks andere groenten van de volle grond beschikbaar zijn. In Wallonië is het moeilijk om asperges te kweken in volle grond omdat de bodem er te kleiachtig is en niet goed genoeg afwatert. Daarom werd het idee gelanceerd om de groente te kweken in bakken van centimeter hoog. Daarna kwam nog het plan om de teelt van asperges te koppelen aan die van . Ze zijn de trots van de lage landen.


Ze kunnen op tal van wijzen bereid worden. En als je de smaak te pakken hebt, is het jaarlijks weer uitkijken tot ze er weer zijn. Ik eet ze persoonlijk het liefst in een geklaarde botersaus met hard gekookt ei, verse peterselie en verse Noordzee garnalen . Wil je zelf asperges proberen te kweken in je moestuin?

Met voldoende koele temperaturen en zonlicht is dat een fluitje van een cent. Dacht je dat je champignons enkel in de handel kon kopen? Niets in minder waar: via minicultuur kan je gemakkelijk je eigen champignons kweken. Eén van de meest geliefde groenten zijn asperges.


Het zijn de jonge scheuten van de plant die als groenten worden geteeld. Bij het asperges kweken kan het resultaat verschillend zijn. Er zijn witte, groene en paarse varianten die alle erg prijzig zijn. Vroeg in het seizoen worden de witte varianten onder plastic gekweekt.


Ideas For A Super Cool Backyard. Verhoogde MoestuinenVerhoogd Bed TuinenMoestuin IndelingEetbare TuinGravenTuinierenRaised BedsKleine MoestuinenVerticale Moestuinen. Past in het ontwerp van een strakke tuin en dan kan ik ook een klein beetje kruiden en plantjes kweken. De bakken mogen ook kleiner en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts