donderdag 28 december 2017

Parrotia persica snoeien

Prachtige boom, ook voor de kleine tuin, met een mooie grijs-bruine stam waarvan de schors bij volwassen bomen afbladdert. Het jong glanzend groene blad heeft een rood randje. Het blad verkleurt op briljante wijze in de herfst.


Perzische parrotia, Perzisch ijzerhout). Plant ze bij voorkeur ergens waar de vorm er niet toe doet. De afhangende takken van de .

Een echte verkiezing met een aantal deelnemers: boomkwekers die een boom selecteerden voor de titel, en men kon via internet stemmen op zijn eigen voorkeur. De boom laat zich gewillig snoeien in allerlei kroonvormen, zoals. Parrotia persica heeft geen speciale zorg nodig. De herfstkleuren zijn echt spectaculair, variërend van oranjerood met geel en purperrood.


Als een van de laatste planten begint de ijzerhout te verkleuren en de laatste . Tenslotte is het natuurlijk ook belangrijk om wat te weten over de onderhoud van de boom. In vergelijking met andere . Als er dan toch moet gesnoeid worden om bv.

Indien de groei ruimte na verloop van jaren beperkter wordt, kunnen takken uit de boom worden verwijder snoei zodanig dat er geen gaten vallen. Het snoeien met blad verdient de voorkeur. Voor zover bekend wordt hij door geen enkele ziekte of . Deze boom heeft een ovale kroon en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van circa 7m tot 12m. De bast is lichtgrijs met bruine vlekken en bladert af, de takken zijn olijfgroen. Het groene glanzende blad is donkerrood geran en is ovaal tot omg.


Parrot, een Duitse ontdekkingsreiziger en plantkundige. Eventuele vorstschade dien je in het voorjaar weg te snoeien. Kijk ook eens voor tips voor het beschermen van planten tegen vorst op onze site.


Hierbij leent deze plant zich het beste als solitaire heester in een border. Nederlandse naavlamboom. Algemeen: behoort tot de familie van de Hamamelidaceae. Deze variant van de Vlamboom heeft een stam met kroon, zodat hij uitgroeit tot een echte boomvorm.


Echt de moeite waard om deze boom in de tuin te plaatsen. Omdat hij goed te snoeien is. Bomen zijn onderhoudsarm. Het zou beter zijn als u de boom op zijn gemak laat groeien.


Wanneer u er toch voor kiest om de boom te snoeien , moet u zeer voorzichtig zijn.

Snoei niet als het vriest. Een verkeerd onderhoud kan namelijk slechte gevolgen met zich meebrengen voor de boom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts