maandag 11 december 2017

Amerikaanse seringen

Over het snoeien van Amerikaanse seringen wordt verschillend gedacht en geschreven. De Amerikaanse sering kent ook verschillende types en soorten die niet allemaal dezelfde behandeling vragen. Deze Amerikaanse sering bloeit van juli tot . De plant is ook op te binden om zo een hogere plant te krijgen voor bijvoorbeeld de onderkant van de schutting. Ceanothus thyrsiflorus v.

Van de Amerikaanse sering zijn er bladverliezende en bladhoudende soorten. Goedkope Amerikaanse sering krijgt blauwe bloemen in het voorjaar. De winterhardheid laat te wensen over. Ceonothus is winterhard en groenblijvend.


Deze prachtig blauw bloeiende, groenblijvende Amerikaanse dwergsering is sterker dan veel andere. Hij is ook bekend als sikkelboom en is een zeer gewilde soort in Nederland. Hier lees je hoe en wanneer je een sering moet snoeien.

Sering snoeien doe je voor een mooie bloei. Snoei ook een mini-sering of Amerikaanse sering. Een prachtige en vaak overvloedig bloeiende struik of klimplant, welke als grootste nadeel heeft dat het niet geheel vorstbestendig is. Er zijn veel cultivars, en bijna allemaal altijd groen.


De vorstbestendigheid varieert, maar geen van allen is tegen strenge vorst opgewassen. Het blad van deze sierheester is wintergroen. De nederlandse naam is Amerikaanse sering , familie van de Rhamnaceae. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca.


De bladeren zijn donkergroen. Verdraagt een temperatuur tot -gr. Hij houdt van een standplaats in volle . Meestal komt er nog een laatste hergroei van blad. Het is even afwachten hoe nu verder. Maar niet alles zal het overleven.


De sering (Syringa vulgaris) is een plant uit de olijffamilie (Oleaceae).

Als ze tussen vaste planten staan is dat meestal voldoende bescherming tegen bevriezen. Bossige bladverliezende heester. Hoogte en breedte circa m. Talrijke zachtroze bloemen in grote pluimen. Na de winter snoeien tot circa cm. Een struik met blauwe bloemen.


Hoe en wanneer moet je de Amerikaanse sering snoeien, wat is de beste standplaats, welke verzorging heeft de . Seringen snoeien, bemesten en meer info over soorten seringen. In het voorjaar bloeit deze Amerikaanse sering met blauwe bloemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts