donderdag 7 december 2017

Aucuba japonica snoeien

Aucuba japonica is een sterke, groenblijvende struik die zeer goed is opgewassen tegen diepe schaduw. Rozannie is een lage vorm. De broodboom heeft een voorkeur voor een beschaduwde plaats met voedingsrijke vochtige grond.


In de schaduw wordt het blad mooier . Snoei bij voorkeur met een snoeischaar.

Aucuba of broodboosierheester als wintergroene haag of solitair - snoeien , vermeerderen, planten, soorten, ziektes. De zaden zijn vlezig en zien eruit als een pindanoot. Om een mooie vorm te krijgen kunt u de Broodboom in maart zonodig licht snoeien. Hebt u een haag van Aucuba ? Dan kan die in juni gesnoeid worden.


We bevelen aan om zo een haag maar half te snoeien. Dit doet u door de haag het ene jaar aan de ene kant te snoeien , terwijl u de andere kant .

Ook bij soorten die geen bessen produceren kan je best wachten tot na de strengste voorjaarsvorst. Oudere planten kunnen onderaan kaal worden. Snoeien kunt u de Japanse broodboom . De heester hoeft niet gesnoeid te worden, maar dit is wel goed mogelijk.


Zeker als u hem als haag heeft aangeplant is snoeien wel handig om te doen. Print Friendly Version of this page Print Get a PDF version of . Luchtverontreiniging Ja, goed luchtverontreiniging tolerant Winterhardheid Ja, usda zone Frequentie van snoeien Weinig of geen snoei nodig , enkel dode of zieke takken verwijderen. Hij groeit zowel hoog als breed uit. De plant bloeit zeer onopvallend van mei tot augustus.


Echter hoe meer schaduw, des te meer besjes er gevormd worden. Let er wel op dat de grond niet te nat is. U kunt deze sierheester snoeien om hem mooi in vorm te houden maar dit is niet noodzakelijk. Gebruik bij het aanplanten. Ietwat ouderwets aandoende maar heel erg bruikbare en ijzersterke struik die met haar geelgespikkeld blad ook in de winter kleur en beleving biedt.


Drastische snoei vormt geen enkel probleem, al kunnen bloemen en bessen dan wel even uitblijven. Is gevoelig voor zout aan de .

Ook in Oosterse tuinen en als potplant is de Broodboom goed te gebruiken. In sommige gevallen wordt de Broodboom ook als haagplant gebruikt, maar snoeien is hierbij dan wel vereist. Tuinforum onderwerp: wanneer kan je een aucuba snoeien. Verder is deze tuinplant . Bekijk alle reacties via groeninfo.


Het is een langzame groeier. Behoeft geen snoei en kan zowel in de zon als in de . Een Skimmia Japonica snoeien , hoe doe je dat? Wil je meer informatie over. Deze video geeft uitleg. Blad is geel gevlekt en gestippel kan in zon en halfschaduw: licht donkere hoeken op, kan op alle grondsoorten.


Minimale planthoogte, 3cm. Maximale planthoogte, 3cm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts