dinsdag 19 december 2017

Palm plant bruine punten

De bladeren van de Areca verkleuren snel geel bij te veel direct zonlicht. In dat geval is het raadzaam de palm een meter verder van het raam te plaatsen. Bruine puntjes zijn vaak niet te voorkomen.


Vooral het oudere blad wat onderaan de palm hangt zal hiervan last . Wanneer de palm zwarte bladpunten heeft, is dat waarschijnlijk een teken van overmatige watergift. De hoeveelheid water is afhankelijk van onder andere de grootte van de palm en de hoeveelheid licht die de plant bereikt.

Waardoor bruin blad het gevolg zal zijn. Deze kleine bruin tot zwarte insecten met komma- of schaalvormige schildjes vallen nauwelijks op omdat ze onbeweeglijk op de plant zitten. Ze plakken zich vast om hun kwetsbare onderkant te beschermen. Opvallender is de plakkerige afscheiding (honingdauw) die op de bladeren ontstaat. Hoi allemaal, het is nu ongeveer iets meer dan een half jaar geleden dat ik mijn palmen die gekiemd waren heb verpot.


Alleen bij sommige ontstaan nu aan de uiteinde van het blad bruine punten , sommige ging de 2e steel ook slap hangen en vervolgens dat de plant dood ging. Mijn vraag is heeft dit nu te . Je maakt dan ook het best een bewuste keuze voor het type pot bij het verplanten van de palm.

Lees ook: Hoeveel water mag ik mijn. Volgens mijn buurvrouw mag je de bladeren niet aanraken, daar zouden ze bruine punten van krijgen en dan verschrompelen, klopt dit? Ik hoop dat u mijn vragen kunt . Palmen behoren tot de eenzaadlobbige planten , een groep planten die geen diktegroei kent.


Palmen worden op latere leeftijd dan ook niet dikker. Hun maximale dikte bereiken ze al vrij snel achter hun groeipunt. Een andere bijzonderheid van de palmen is hun monopodiale groeiwijze, dat wil zeggen dat hun stam zich . De verzorging van uw palmboom - GardenPalms.


Neem een emmer lauw water en hou de plant net zo lang onder water tot er geen luchtbellen meer komen. Als kamerplanten bruine uiteinden beginnen te vertonen, moet u het water eerst koken en dan af laten koelen. De bruine punten worden namelijk veroorzaakt door te veel kalk in het water. Planten : Verpot uw Kentia palm best meteen na aankoop. Zo herstellen beschadigde wortels sneller.


Verzorging: Geef van april tot september wekelijks wat. Dit kan tot bruine punten leiden! De Areca krijgt snel gele of bruine bladeren door teveel zonlicht.


Onderzoek door NASA heeft aangetoond dat deze sterke plant unieke eigenschappen heeft.

Het is lastig om de Areca in een . De kamerplant Areca palm houdt van een lichte standplaats. Eigenlijk geldt voor deze kamerplant hoe meer licht hoe beter. Maar kijk uit met direct zonlicht! Gebeurd dit, plaats uw Areca palm dan meter verder . De plant een lichtere standplaats geven. Bladeren worden geel,.


Delen van het blad worden bruin , geel,. In principe treden er weinig problemen op bij deze plant bij normale verzorging. Er zouden wel bruine plekken op de bladeren kunnen verschijnen bij plotselinge hoge temperatuurveranderingen, of bruine bladeren door te weinig water. Niet te verwarren met bruine puntjes op de bladeren, die komen bijna altijd voor en zijn. De arecapalm (Dypsis lutescens) is een fraaie kamerpalm met sierlijke, geveerde bladeren, en het is ook een populaire en vrij goedkope kamerplant.


Waar kun je ze kopen, en wat zijn de aandachtspunten daarbij? Als de plant “in de wandel” staat, zal hij regelmatig bruine punten krijgen. Ik heb een mooie grote varen-achtige plant (weet niet precies wat het is) in de kamer staan. Zit er tussem de oude bruine bladeren geen jong groen?


En ik maar in mijn hoofd dat het een varen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts