vrijdag 15 december 2017

Nectarplanten

Een goede vlindertuin bloeit in verschillende seizoenen en biedt nectar van de lente tot de herfst. Nog meer nectarplanten bekijken . Meer vlinders in de tuin, wie wil dat nou niet? Ook goed voor bijen en andere insecten!


In nectar zitten suiker en kleine hoeveelheden eiwitten en vitamines.

Vooral de vrouwtjes hebben dit nodig om eitjes aan te maken. Iedere vlinder heeft zijn eigen voorkeur: smaken verschillen nu eenmaal. Het loont dus om veel verschillende nectarplanten in de. Voedsel voor vlinders - nectarplanten.


Die vinden ze in bloemen. Maar niet alle planten hebben nectar. Koop online bij onze tuinplanten webshop Bijen- en nectarplanten en andere tuinplanten!

Vlinders zijn verzot op nectar. Nectar is een suikerrijke vloeistof die door planten wordt geproduceerd. De nectar wordt uitgescheiden door honingklieren binnen en buiten bloemen en bevat glucose, fructose en sacharose.


De samenstelling van nectar varieert sterk bij verschillende soorten planten. Bij de ene plant overheerst sacharose, bij de andere . Ons advies voor mensen met weinig tijd voor de tuin is dan ook: plaats een aantal nectarplanten op een zonnige plek in de tuin en je hebt al een hele goede vlindertuin. Zorg voor nectarplanten die bloeien vanaf maart tot en met september. Maar voor wie meer tijd heeft, is het natuurlijk leuker en leerzamer om meer te doen . Veel soorten bloeiende vaste planten zijn nectarplanten.


Daarmee kan je je tuin het hele seizoen aanlokkelijk maken voor vlinders. Een geschikte voorjaarsbloeier is bijvoorbeeld kruipend zenegroen (Ajuga reptans). Planten die nectar produceren.


Als je een eigen vlindertuin aanlegt kun je deze mooie dieren dikwijls en van dichtbij observeren. Je moet zorgen voor een aantal zaken die vrij eenvoudig te realiseren zijn, ook in een kleine tuin: -voedsel voor rupsen – waardplanten - voedsel voor vlinders – nectarplanten -tuininrichting – warmte en beschutting - structuur . Dat zei Ferguson van het hoveniersbedrijf . Online bijen- en nectarplanten kopen?

Maak ook uw tuin vlinder en bijenvriendelijk met nectarplanten ! De meeste vlinders leven van nectar (stroperig vocht) die ze uit planten halen. Daarnaast zijn een aantal vlinders ook makkelijk te lokken met rottend fruit, zoals appels en pruimen. Oefen en leer hier je samenvatting van biologie. Bijen zijn belangrijk voor de bestuiving van vele planten en hebben daarom indirect een rol van ongeveer dertig procent in de keten van al het menselijk voedsel.


Al de planten in deze categorie leveren veel voeding voor bijen, in de vorm van nectar. Het zijn bijna allemaal planten die rijkelijk en langdurig bloeien. Ze hebben de warmte van de zon nodig om actief te zijn. Bij het plaatsen van de planten in je tuin, moet je hier dus op letten.


Nectarplanten in de schaduw worden nauwelijks bezocht door vlinders . Ik ben op zoek naar nectarplanten die geschikt zijn om in een terrarium gehouden te worden en makkelijk te verkrijgen zijn, in bijvoorbeeld een tuincentrum. Een hulpvaardig persoon heeft mijn aandacht eerder gevestigd op: Euphorbia amygdaloides, Diamorpha smallii en Paronychia pulvinata. Onderstaande lijst aan nectarplanten bevat enkele interessante soorten die veel vliegen, bijen, wespen, vlinders en kevers aantrekken.


Dichte beplanting zorgt voor schuilplaatsen waardoor ook andere insectensoorten (o.a. wantsen en spinnen) worden aangetrokken. Zo ontstaat een ecosysteem van bestuivers, jagers en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts