vrijdag 29 december 2017

Verhoogde vijver aanleggen

Vijveraanleg in beeld gebracht. In deze aflevering zie je hoe je een vijver kunt aanleggen. Bekijk hier hoe eenvoudig het is. Stap voor stap wordt uitgeleg hoe je deze vijver kunt aanleggen.


De constructie van de verhoogde vijverrand wordt in beeld gebracht, het aanbrengen van het folie en het vullen van de vijver.

Ook wordt gekeken naar. Als je een vijver wilt aanleggen bedenk dan eerst wat voor soort vijver je wilt hebben. Instructievideo over aanleggen van een verhoogde vijver. Wil je bijvoorbeeld een voorgevormde vijver , een folievijver , een verhoogde vijver , een zwemvijver of een bassin tegen de muur?


Je kunt daarnaast kiezen voor ronde of hoekige vormen. Denk ook altijd aan de veilighei . Een vijver brengt leven in de tuin en is een sfeervolle plek om te vertoeven.

Zelf een vijver aanleggen , kan op verschillende manieren. De afwerking van een verhoogde vijverrand. Koivijver bouwen en aanleggen. Werktekening afwerking verrhoogde vijverrand.


De basis voor het houden van koi is een goed ontworpen vijver. De vijver moet functioneel zijn maar moet ook zodanig zijn ontworpen dat deze voldoet. Bovengronds kan eventueel nog een verhoogde rand van bijvoorbeeld bielzen of metselwerk worden aangebracht. Werkomschrijving tuinaanleg in vught molerijnselaan.


Een vijver aanleggen lijkt op het eerste gezicht niet zo ingewikkeld: graaf een kuil , vul hem met water en klaar. Op die manier sla je twee vliegen in één klap: je hebt een verhoogde rand én een stevig fundament gelegd voor de verdere afwerking. Wilt u een strakke vijverbak maken met een houten vijverrand ? Lees dan dit stappenplan voor het maken van een houten vijveromranding en luxe vijverranden vervaardigt van (gladde) hardhouten vlonderplanken.


Het fundament moet echt . Wilt u een vijver aanleggen dan is het belangrijk om vooraf goed te bekijken wat de beste locatie voor de vijver in de tuin is. Een verhoogde vijver is weliswaar kwetsbaarder, denk bijvoorbeeld aan vorstgevaar, maar dit nadeel kan door de voordelen worden gecompenseerd. Waarom zou u, op de plaats waar u later die vijver wilt hebben, niet meteen een zandbak aanleggen ?

Zo bespaart u zichzelf later heel wat graafwerk. Kiest u voor: vijveraanleg. Een visvijver met natuurlijke vormen en een zo natuurlijk mogelijke randafwerking? Of een gemetselde verhoogde strakke vijver , met een hardstenen randafwerking langs een zichtlijn met bijvoorbeeld dakplatanen aan weerszijden? Een zwemvijver geeft u de mogelijkheid heerlijk te zwemmen in . Water in de vorm van een vijver ,een beekloop , waterschalen of een mooi waterornament brengt leven in de tuin.


Ze kunnen dienen als blikvanger of als rustpunt in uw tuin. Door de vele ervaring en bijscholing hebben wij de kennis van het aanleggen en onderhouden van verschillende soorten . Een spiegelvijver laat je tuin groter lijken, heeft weinig onderhoud nodig en is goedkoop in aanleg en onderhoud. Verhoogde strakke vijver met houten afwerking.


Let op, hou deze vijvers wel algenvrij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts