vrijdag 30 december 2016

Rode kruisbes

In de commerciële teelt zijn de rassen met rode of roodpaarse bessen het meest populair, omdat de vruchten er voor verse consumptie het . Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. De naam is afkomstig van . Veelgebruikte andere Nederlandse benamingen voor de kruisbes is klapbes en stekelbes. De bloei van kruisbessen is meestal in april, zodat er normaal geen vorstschade meer is.


Het is voldoende van één ras te planten, om vruchten te bekomen.

Bij rode - en zwarte bessen . Kruisbessen zijn zelffertiel (zelfbestuivend). Een kruisbessenstruik kopen, planten en verzorgen - Fruitbomen. Kleine, rode kruisbessen aan een plant. Maak voor het planten de kluit van de plant goed nat en plant de kruisbes even diep als hij in de pot heeft gestaan. In België wordt hij stekelbes genoemd.


De kruisbessenstruik is een plant met stekels. Je ziet hem op open plekken in het bos en op kalkhoudende grond. Van oorsprong heeft de kruisbes groene vruchten maar er zijn exemplaren gekweekt met rode of gele vruchten.

Hinnonmaki Rod is een lekkere kruisbes met roodpaarse vruchten. De Hinnonmaki Rod is niet of nauwelijks vatbaar is voor ziekten. Ribes uva-crispa Hinnonmaki Rod.


Vruchtvormiddelgrote roodpaarse ronde vruchten. Pax geeft lekkere kruisbessen met een lekkere zoetzure volle aromatische smaak, middentijds. De Pax is goed resistent tegen Amerikaanse meeldauw en groeit goed en zo goed als stekelloos. Ik heb een vraag ik heb vorig jaar een kruisbesstruikje gekocht dat heeft niet gebloeid maar ik heb geduld nu staat hij als dood hout in mijn tuin omdat ik wilde zien of de struik niet dood is heb ik een tak afgebroken en die is van binnen groen aan de takken zelf zitten langwerpige rode puntjes(geen doornen)maar wat moet . Zet deze plant op een warme, zonnige en beschutte plaats.


Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! Eet kruisbessen vers, gebruik ze als vulling voor taarten, pudding en vlaaien. De rode kruisbes is heerlijk sappig en heeft een licht zure smaak.


Deze rode kruisbes heeft lekkere rode kruisbessen die te gebruiken zijn voor uw jam en sap. Een goede snoei van de struik is zeker belangrijk om de besdracht te behouden. De Captivator is een lekkere doornloze rode kruisbes. Bestuiving: zelfbestuivend. Snoeien: draagt op 1-jarig hout.


Grondscheuten (takken die vanuit de grond rondom de plant groeien) wegnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts