woensdag 21 december 2016

Pizza op bbq temperatuur

Leer een pizza maken op de barbecue zonder verbrande bodem en nog rond ook met behulp van een paar bakstenen. Een veelgemaakte fout bij het bakken van een pizza op een pizzasteen is het veel te heet stoken van de steen. Maar doordat hij aan de voorkant open is zal de temperatuur van de steen aan de voorkant dus koeler zijn.


Ook was de bovenkant van de pizza niet zo gaar als dat wij zouden willen. De Dome maakt van je barbecue natuurlijk geen .

Dan kan de pizzasteen erop en die laat je samen met de BGE op temperatuur komen. Doe nooit een koude steen in een hete barbecue , daar kunnen ze niet tegen en door het temperatuurverschil is er een grote kans dat je steen barst. Een beetje professionele pizza wordt zo rond de 350°C gebakken, een . Vandaag geprobeerd om pizza te maken op een weber performer(geen speciale ring of zo, wel een marmeren tegel) Eerste idee was om gewone houtskool te gebruiken (restaurant van de Makro) met het idee dat een korte hitte voldoende zou zijn. Volle Weber starter rond de onderste rooster bracht de . Voor het bakken van een pizza op de bbq is het van belang dat de barbecue goed heet wordt. De temperatuur moet minimaal 2graden zijn.


Op mijn barbecue zit een handige temperatuur meter, waarmee je dit goed in de gaten kan houden.

Toch was dit de grootste uitdaging. Heb je een barbecue met deksel dan kun je deze ook gebruiken om een lekkere pizza met krokante bodem te bakken. Het enige wat je ervoor.


Verwarm de barbecue indirect tot een temperatuur van ongeveer 2°C. Leg de pizzasteen in het midden van het rooster, sluit de deksel en laat de steen ca. Door de hoge temperatuur , de deksel van de BBQ en de pizzasteen simuleer je een houtoven in het klein. Een pizzasteen is een natuurstenen plaat waar je pizza , brood of zelfs taarten op afbakt. Soms heeft een pizzasteen handvatten, soms niet.


Dat is mooi, want een pizza bakken doe je op een barbecue met een temperatuur van minimaal 2graden. In de Big Green Egg kun je heel goed pizza maken op een hoge temperatuur. Omdat u met een Big Green Egg niet alleen kunt grillen, stoven, roerbakken, roken en op lage temperatuur garen, maar, in combinatie met de convEGGtor, ook kunt bakken.


Let dus op dat je BBQ warm genoeg blijft zodat de as niet kan gaan dwalen. Mijn conclusie over de Weber Pizzasteen is zeer positief. Nu de barbecue op temperatuur is leggen we de pizza op de pizzasteen. Sluit voorzichtig het deksel en pak er een goed glas witte wijn bij.


Wanneer de pizza klaar is, bepaal je zelf en ligt aan de temperatuur van de BBQ. Voel daarom na ongeveer minuten even aan de korst van de pizza en draai deze als het nodig is.

Na een voorverwarmtijd vanongeveer minuten, afhankelijk van het vermogen van uw oven, heeft de PIZZASTEEN de juiste temperatuur voor het bakken bereikt. Wilt u meerdere pizzas bakken, laat dan. Klikt u hier : ONLINE WINKEL PIZZA van een BARBECUE Hoe is dat mogelijk ? Besmeer de pizza met tomatensaus, en beleg met stukjes paprika en chorizo.


Bestrooi met een beetje mozzarella. Als je bbq de temperatuur weergeeft kun je 1tot 1graden aanhouden. Maar de traditionele houtskool of gasbarbecue is hiervoor niet geschikt. Om een goede pizza te bakken is een hoge en constante temperatuur noodzakelijk. Deze kan niet heet genoeg worden en het steeds oplichten en sluiten van de deksel leidt . Als jouw pizzasteen een bakplaat heeft: bestrooi die met een klein beetje harde tarwebloem en leg de pizza erop.


De ronde steen wordt geplaatst op een Bastard Plate Setter. Gemaakt van speciaal cordieriet keramiek die op een zeer hoge temperatuur is afgebakken. Met de pizzasteen bereikt u een echt . Als je pizza gaat bakken en de oven aanzet (zet je oven op de hoogst mogelijke temperatuur ), dan laat je de pizzasteen rustig samen met de oven opwarmen. Als je de oven laat opwarmen en dan pas de steen in de oven legt, dan heb je kans dat de steen breekt door de snelle overgang van temperatuur.


Laat de temperatuur nu oplopen naar 320ºC. Je bent nu klaar om een pizza op de big green egg te bakken. Pizza op de big green egg bbq recept weber zelf maken.


Maak terwijl je staat te wachten op het oplopen van de temperatuur de tomatensaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts