vrijdag 30 december 2016

Orchidee snoeien na bloei youtube

Een orchidee bloeit enorm lang. Na de bloei kun je hem verzorgen. Knip de takjes terug net boven. In deze video wordt uitgelegd waarom en hoe.


Vandaag een verhaal over de verzorginf van de orchidee.

Dit is ook een mooi moment om de plant te verpotten. Dit doe je met speciale potgrond. Het is ook mogelijk de gehele tak weg te knippen, er kan dan vanuit een bladoksel een nieuwe tak groeien. Na zes maanden kan de orchidee weer bloeien.


Hier ontdek je hoe eenvoudig het is om prachtig bloeiende orchideeën te krijgen. Snoei de oude, uitgedroogde, beschadigde, zwarte of verrotte wortels. Maak eveneens van de gelegenheid.

Begiet je orchidee voor de eerste keer enkele weken na het verpotten, wanneer de wortels beginnen groeien. De juiste manier om de steel (waar de bloemen aan groeien) van een orchidee te snoeien hangt af van het soort orchidee dat je hebt. De knopschacht beschermt onvolgroeide knoppen wanneer ze bloeien en zal niet doodgaan, ook niet als de bloemen en steel afsterven. Ik heb ze ook naar één kant opgroeiend staan, is een natuurlijke houding.


Op de link klikken, ook al is dit een ander soort orchidee , heb je een idee. We leggen u uit waar u bij de verzorging van een orchidee op moet letten en hoe u de plant heel eenvoudig kunt verpotten in een passende LECHUZA plantenbak. Geef uw plant tijd om op krachten te komen door de stengel af te knippen boven het eerste oog - uit het oog zal zich een nieuwe bloeiende scheut vormen.


Hieruit ontstaan nieuwe bladstengels. Om orchideeën opnieuw in bloei te krijgen is het meestal nodig om te snoeien. Zo verzorg je een orchidee by Green your day.


Eén keer per maand vraagt een orchidee om speciale orchideeënvoeding. Orchidee verzorgen en water geven - Tuinieren. In de winter is dit één keer in de twee maanden en in volle bloei kan dit ook om de week.


DCM vloeibare meststof voor orchideeën heeft daarom een hele zachte werking. De organische voeding en de .

Niet te veel voeding geven, wel veel licht maar niet in de zon. Resultaten van zoekmachines! Daarom raden wij u aan de tak na de bloei boven het 2de of 3de oog af te knippen. Phalaenopsis deze orchideeénsoort bloeit over het algemeen het . Maar wel geduld hebben, want doorgaans bloeien de meeste orchideeën keer per jaar.


Vrijwel alle planten hebben na de bloei een rustperiode. De phalaenopsis orchidee groeit in de natuur met name in bomen, zonder voedingsstoffen uit de bomen te onttrekken. Na ongeveer twee maanden kan de orchidee weer terug gezet worden op de oude plaats.


Salie, Roos Compassium snoeien eind juli. Verzorgen van orchidee -.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts