vrijdag 9 december 2016

Liriodendron tulipifera snoeien wanneer

Een zuilvorminge boom, die je eigenlijk. Als je toch wilt snoeien , . Lichte vormsnoei mag, maar is vaak niet nodig, omdat deze tuinplant van nature al een evenwichtig gevormde kroon maakt. Wel kunt u eventueel iets opkronen als de onderste takken . In april mag de boom 'gefatsoeneerd' worden.


Zijn er afgebroken of ingevroren takken dan kunt u die nu snoeien.

Liriodendron tulipifera verdraagt sterk snoeien niet goed. Bijzonderheden: Gemakelijk te verzorgen. Grond: Humusrijk, Diepgrondig, Vochtig. Alleen dan neemt hij de karakteristieke vorm aan en kan hij zich gelijkmatig ontwikkelen.


Snoei de boom liever niet. In dit artikel uit de serie tuinplanten alles over de Tulpenboom, een van de mooist bloeiende bomen voor ons klimaat. Je hoeft de tulpenboom niet te snoeien.


Amerikanischer Tulpenbaum (Duits). Magnoliaceae - magnoliafamilie.

Hij kan daar meer dan m hoog worden. Deze boom mag niet verward worden met de eveneens . Op latere leeftijd krijgt de. Een tulpenboom snoeien maakt zelfs de kans groot dat schimmels het gezonde hout aantasten. Er ontstaat vanzelf een . Wanneer bloeit de bonte tulpenboom? Een goede begeleidingssnoei is bij de tulpenboom van belang.


De tulpenboom vormt gemakkelijk plakoksels en dubbele toppen. De kleur van de bloem is geel-groen en oranje. De Tulpenboom gaat pas op latere leeftijd bloeien (-jaar).


De bladeren van de amerikaanse tulpenboom kleuren die in de herfst geel. Bladeren: glimmen gelobd. Bloeiperiode: Juni - Juli.


Vruchten: kegelvormige bruingroene vruchten . Zo noemden de in het oosten van de Verenigde Staten wonende Lenni. Lenape indianen (Delaware stammen) de. Eindbeeld: Hoge boom met rechte stam en brede kroon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts