woensdag 14 december 2016

Olijfboom wintergroen

Olijfbomen in de winter. Hoe bescherm je een jonge maar ook een oudere olijfboom tegen vorst. Bij matige tot strenge vorst en vrieskou heeft een olijfboom zeker bescherming nodig , vooral de stam want die is zeer kwetsbaar.


Zowel een winterhoes als vliesdoek moet je natuurlijk niet de hele winter om een olijfboom laten zitten. De grotere bomen (vanaf 20cm. stamomtrek) kunnen -graden Celcius verdragen voor korte tijd. Echter bij kleinere bomen en indien de vorst zich een langere tijd aanhoudt .

Een olijf - of palmboom is een mediterrane boom uit het Middellandse zee gebied. Dat wil zeggen dat deze bomen prima in Nederland kunnen groeien, maar in de winter wel beschermd moeten worden tegen de vorst. Omdat het voor het bladbehoud van belang is dat er genoeg toevoer is van voeding en vocht, is het belangrijk dat de kluit van een olijfboom tijdens de wintermaanden niet bevriesd. Daarom raden wij u aan om uw olijfboom goed te beschermen tegen de vorst in de winter.


Bij de Palmerie vindt u diverse winterbescherming . De olijf doet het prima in ons klimaat. Ten eerste kan een olijvenboom prima tegen lage temperaturen, zelfs to ver beneden het vriespunt! Door strenge selectie bij de kweek hebben al onze olijfbomen de mooiste vertakkingen .

Staat je olijfboom in een grote kuip of plantenbak en wens je die in de winter in een serre, veranda of andere ruimte onder te brengen - hou er dan voldoende rekening mee dat je olijfboom een wintergroene bladhoudende plant is en deze dus ook in de winter voldoende licht moet krijgen - bij te donkere standplaats - zal . De ideale vorm van een olijfboom is een stam waarop je – met wat fantasie – een vogelnest zou kunnen maken. Een olijfboom snoeien doe je aan de hand van onderstaande stappen. Controleer na de winter de olijf op dood hout en snoei dit weg. Na de overwintering in een warme kas, . Deze Oleaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 5centimeter. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Olea europaea?


U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle. Olea europaea ( olijfboom ) behoeft weinig uitleg ,de laatste jaren zijn er veel aangeplant in Nederland. Winterbescherming voor uw (vorstgevoelige) planten, zoals olijfbomen , palmbomen, vijgenbomen, oude druivenranken, etc, maar ook voor uw buitenkranen, afvoerpijpen, stacaravan, etc.


Stevige plant met een opgaande groeiwijze. Het blad blijft namelijk . Verlangt een warme zonnige standplaats. De bladeren zijn zilvergrijs. Verdraagt een temperatuur tot -gr.


Olea Europaea heeft een eindhoogte van meter zonder snoei. Door snoei mooi in bolvorm te houden, bladkleur: groen grijsachtig, bloemkleur: wit, wintergroen , winterhard (tot -°C),.

De volwassen hoogte van deze middelgrote boom is ca.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts