maandag 26 december 2016

Nachtvlinders nederland

In mijn uitgebreide gids over nachtvlinders staat bij De gepluimde snuituil ( Polypogon plumigeralis) dat dit geen Nederlandse soort is. Dat wil zeggen dat de soort in Nederland niet voorkomt. Zo is dat nu eenmaal met . Verspreid door heel Nederland wordt naar nachtvlinders gekeken, onder begeleiding van experts. Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo .

Er leven nu nog soorten dagvlinders in ons land. Dat komt bijvoorbeeld doordat hun leefgebieden. De Vlinderstichting wil voorkomen dat er nog meer vlinders verdwijnen en zet . Een groot deel daarvan zijn nachtvlinders of micro-vlinders (heel kleine vlindertjes). Op dit moment leven er in Nederland soorten dagvlinders. In Europa leven ruim 5soorten dagvlinders.


Van eitje naar rups, van rups naar pop, van pop naar vlinder. Alles wat je wilt weten over vlinders.

Een nieuwe soort in Nederland en België - Lees artikel. Op de uitkijk voor de vijgenskeletteermot. Heeft u uw vijgen al gecontroleerd op rupsen? Perzikscheutboorder: een complex van twee soorten. Vermelding van een nieuwkomer: Anarsia innoxiella - Lees artikel.


De buxusmot: het einde voor . In Nederland zijn de afgelopen tijd twee nieuwe nachtvlinders gezien. Een voor Nederland nieuwe vlinder werd levend en wel gespot in Frieslan terwij. De groep omvat alle vlinders, met uitzondering van de Papilionoidea, waarvoor ook wel de naam Rhopalocera of dagvlinders . De drietand (Acronicta tridens) is een nachtvlinder uit de familie Noctuidae, de uilen. Er zijn de afgelopen tijd twee nieuwe nachtvlinders vastgesteld in ons land.


Eerste klasse der nachtvlinders. Macroglossa fucifor- misL. Tweede klasse der nachtvlinders. Asteroscopus cas- sinia Fab. Familie uilen, nachtuiltjes (noctuidae).


Ze hebben een dik lichaam en verpoppen in de bodem.

De bovenkant is meestal onopvallend gekleurd. Ze onderscheiden zich niet alleen van dagvlinders vanwege hun nachtelijke activiteit. Wanneer hebben we te maken met een nachtvlinder , wanneer met een dagvlinder? Bij nachtvlinders eindigen de voelsprieten niet in een knopje (zoals bij de dagvlinders) maar zijn bijvoorbeeld veervormig.


Nachtactieve vlinders hebben vaak camouflagekleuren, omdat ze zich overdag verstoppen. De meeste soorten hebben wel felle kleuren, maar laten deze alleen zien bij verstoring. De vlinders in Nederland zijn ingedeeld in dagvlinders en nachtvlinders.


De naam zegt het al, het klopt dat dagvlinders altijd overdag vliegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts