dinsdag 13 december 2016

Araucaria kamerden

Zijn grote broer, de Apeboom ( Araucaria araucana) kan in de natuur enorm groot worden. Deze Kamerden is een veel kleiner blijvende soort en zal niet veel hoger worden dan 30meter. Het is een echte den, maar dan die graag binnen.


Het is één van de oudste nog levende plantensoorten op aarde en van oorsprong komt hij uit Australië en dan specifiek het Norfolk eiland. In tuincentra worden vooral jonge exemplaren van deze dennensoort .

In het Nederlands wordt deze boom ook wel kamerden of tafeldennetje genoemd. Araucaria heterophylla (synonieAraucaria excelsa) is een conifeer die endemisch is op het eiland Norfolk (ten oosten van Australië). De Araucaria behoort tot de naaldboom familie en groeit oorspronkelijk in Zuid-Brazilie en Chili. Groeit ook op een donkerder plaats.


Staat liefst koel in de winter. De kamerden komt oorspronkelijk van het Norfolk eiland wat bij Australië hoort. Van de meer dan een dozijn bekende soorten van de Araucaria is alleen deze soort geschikt als kamerplant. Bij ons was de kamerden vroeger in grootmoederstijd gelief want ze gedijt het beste in een .

De araucaria heterophylla komt oorspronkelijk uit Australië en is geschikt als kamerplant. Van piepklein eiland tot supermarkt. Met zijn hoogte van m past de kamerden niet in elke kamer.


Toch werd de boom, met de ruim uitstaande takken en fijne naalden, een wereldwijd succes en in warmere streken wordt de kamerden volop aangeplant in tuinen en langs wegen. Araucaria Heterophylla, is een van de meest gekweekte soorten binnen het geslacht Araucaria. Dit geslacht bestaat uit grote Zuid Amerikaanse en Australische altijdgroene bomen met ongeveer een dozijn tot soorten. De meeste (misschien alle) van de tegenwoordige populaties zijn . In de pot blijft de kamerden , zoals deze plant ook bekend staat, gelukkig bescheiden van formaat.


Een blikvanger voor je . Kan eventueel in de schaduw buiten staan. Fruit: Araucaria (Slangenden, kamerden ). Het zijn bladhoudende coniferen die tot wel 1meter hoog kunnen worden. Ze zijn meestal tweehuizig.


Bij een redelijke verzorging kan. Pandanus -us heterophyll. Hoewel de boom oorspronkelijk enkel voorkwam op Norfolk wordt .

Araucaria -a ( Kamerden ), Artocarpus -us (Jakfruit, broodboom), Osmanthus -us ( Schijnhulst), Tsuga -a (Westelijke hemlockspar). Lokatie Coromandel Peninsula, North Islan New Zealand. ARAUCARIA (( kamerden )). Naam, Toepassing, benodigde concentratie, Gebruik, tabletten per liter.


Vind araucaria op Marktplaats. Voor iedereen een voordeel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts