maandag 12 december 2016

Forsythia stekken

Forsythia : stekken , snoeien, forceren, in bloei trekken. Als je snoeit dan neem je best de oude, grote takken weg alsook de dode of door kanker aangetaste takken. Algemene omschrijving Deze heester heeft vooral sierwaarde door de heldergele bloemen die in het voorjaar verschijnen. Het is een van de meest gekende voorjaarsbloeiende heesters.


Na een jaar zelfs de eerste bloei. Bovenstaande stek is hier één jaar oud.

Bij de Vijg, rododendron en catalpa waren veel stekken nodig en is het resultaat slechts één vijg en één catalpa. Klimop stekken is iets . Van mijn zusje kreeg ik lange takken van haar forsythia. Daar zou ik zelf een mooie gele struik mee kunnen opkweken. De takken staan nu zeker weken in een kan water in de tuin.


Er zitten nieuwe groene blaadjes aan, maar nog niets dat doet denken aan wortels. Heeft iemand ervaring met het . Artikel over de forsythia of chinees klokje met informatie over de grondsoort, planten, snoeien, onderhoud en vermeerderen van deze prachtige gele heester. Om een mooie plant te krijgen kun je de .

Bij een forsythia kan de struik snel wat slordig van vorm worden, met weinig hout onderin en lang doorgeschoten takken aan de bovenkant. Kijk hier hoe je dat doet. Het zijn goed winterharde struiken die reeds vroeg in de lente bloeien op het nog naakte hout. Vermeerderen kan je zowel door zomerstek als winterstek (hardhout stekken ). Kweek tips : Grondsoort : goed doorlaatbare, vruchtbare, . Neem stekken van niet te oud hout. Goed stekhout is te controleren door de scheut te buigen.


Maak een stek van tien centimeter lang in juni en steek de stek in een mengsel van twee delen . Zo kun je winterjasmijn en ook forsythia gemakkelijk stekken : buig je een tak naar de grond en bedek je die met wat aarde, dan komen er . Vermeerdering buiten zaaiing door enting en afleggers, ook door stek onder glas. De zaaiing is voor de soorten altijd het meest aanbevelenswaardig, daar. Engelschen kruidkundige Forsyth. Of het goed stekhout is, is te controleren door de scheut te buigen.


De stekken worden genomen van niet al te oud hout. Die mag dan niet breken. Maak stek met een lengte van tien centimeter in juni.


Steek de stek in een mengsel van twee delen turfrijke grond . Afgelopen donderdag had ik het stekpoeder(van Bayer Garden) van garantzaden.

Vandaag had ik eens lekker de tijd om met mijn stekkies aan de gang te gaan. Ik heb stekken gemaakt van magnolia, forsythia en krulwilg. Eerst de potjes gevuld met zaai- en stekgrond van de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts