vrijdag 14 augustus 2015

Portulaca verzorging

Bloei van mei tot september. Makkelijk te verzorgen en zeer. Ze zijn bedekt met naaldvormige, vlezige bladeren. De enkelvoudige of licht gevulde, zijdeachtige bloemen.


Het zijn ook prachtige planten voor de rotstuin, als randplanten langs een pa voor een plek vooraan in de border.

Bovendien perfect in plantenbakken of zelfs in een hanging basket (samen met hangende planten) als je daar beplanting voor zoekt. Zoals GroenRijk ze nu (in pot) aanbiedt, kun je er . Zelfs degenen die weleens vergeten water te geven, worden door deze plant beloond met een feestelijk kleurenpalet! Een schattig veelkleurig bloeiend plantje, met vrolijke kleuren, gemakkelijk, en ook op plekken met de hele dag zon geen probleem, vanwege zijn dikke vlezige blaadjes.


In de schaduw bloeien ze minder, dus vol in de zon! Gemakkelijk te stekken, gewoon een takje in . Deze aantrekkelijke, eenjarige plant is zeer geschikt voor warme plekken. De ronde, naaldvormige blaadjes zijn succulent.

Ophopende water en veel regen vermijden. Portulak-Röschen ( Portulaca grandiflora). Plaats op een halfschaduw standplaats. Verwelkte bloemen verwijderen. Goed bestand tegen droogte vanwege de dikke vlezige blaadjes.


Een ideaal plantje in borders, rotstuintjes, als bodembedekker of in een hangpot of bak. Kenmerken en verzorging. Hij is familie van de Postelein en lijkt qua eigenschappen op een. De plant vraagt weinig verzorging en kan zeer goed tegen droogte. De blaadjes kunnen zowel rauw als gestoofd gegeten worden en hebben een fris-zure.


Eenmaal gevestigd heeft postelein weinig verzorging nodig. De plantjes zijn niet erg gevoelig voor droogte, ze slaan het nodige vocht op in stengels en . Hij houdt van de zon en is perfect toe te passen in rotstuinen, bloembakken of hanging baskets. In de knop is dit een bescheiden groene verschijning met dikke groene blaadjes. De planten die met de naam Carnaval worden aangeboden zijn een in een schaal gekweekte.


Ideaal op balkon en terras.

Gaat u voor de Buzzy portulaca grandiflora dubbelbloemig gram?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts