woensdag 12 augustus 2015

Rivm hoofdluis

Hoofdluizen zijn kleine beestjes die leven op warme en behaarde plekjes op het hoofd. Daar houden ze zich in leven door het zuigen van bloed. Ze kunnen zich vooral snel verspreiden onder kinderen.


Daarom is het belangrijk regelmatig te controleren, bijvoorbeeld keer per maand. Begin de behandeling zo snel .

De hoofdluis (Pediculus humanus capitis) is nauw verwant aan de kleerluis en behoort tot de zuigende luizen (orde Phthiraptera, onderorde Anaplura, familie Pediculidae van de klasse Insecta). De schaamluis behoort tot dezelfde onderorde, maar tot een andere familie, namelijk Phtiridae. Deze luizensoorten zijn . In deze vragen en antwoorden lees je alles wat je weten moet over preventie en behandeling van hoofdluis.


Hoe krijg je hoofdluis ? Nieuwe richtlijn: Niet meer wassen en stofzuigen, nog meer kammen. Goed nieuws voor alle ouders: wassen en stofzuigen hoeft niet meer bij een hoofdluis besmetting. Het RIVM heeft onlangs aangepaste richtlijnen gepubliceerd betreffende de bestrijding .

Krokusvakantie Heb ik hoofdluis onder controle? Het kan iedereen overkomen. Luizen lopen via het haar over van hoofd naar hoofd.


Hoofdluis heeft niets te maken met wel of niet schoon zijn. De hoofdluis zoekt graag een warm plekje op: achter de oren, in de nek of onder een pony bijvoorbeeld. Kinderen lopen de meeste kans hoofdluis te krijgen . Dat schrijft De Telegraaf op basis van onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ( RIVM ). Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ( RIVM ) heeft sinds zaterdag 7meldingen gekregen over kinderen met hoofdluis. Dat liet het RIVM vandaag weten. Opvallend veel meldingen kwamen binnen van kinderen op de middelbare school en bij driekwart ging het om meisjes.


Informatie over hoofdluis maar. Controleer dus vaaken grijp meteen in als u hoofdluis ontdekt. Kammen met een fijntandige kam is de beste aanpak. Er is een speciale website, een landelijke luizendag en er komt een vragenuu.


Ouders kunnen binnen dit onderzoek melden of hun kinderen last hebben van hoofdluis. In Nederland wordt niet bijgehouden hoeveel mensen last hebben van hoofdluis. Door dit onderzoek, waarbij het RIVM de hulp van het publiek inroept .

Filmpje van RIVM met uitleg en informatie over hoofdluis. Richtlijnen voor professionals ( RIVM ). Vragen en antwoorden voor ouders ( RIVM ). Algemene hoofdluisfolder ( RIVM ). Dit is een uitgave van: Het RAWM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en. Rijksinstituut voor Volksgezondheid Milieu) coördineert in opdracht van het ministerie.


Van WS de infectieziektebestrijding in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts