maandag 31 augustus 2015

Mammoetboom nederland

Voorstonden, landgoed Voorstonden, m, m. Brummen, privétuin, m, 3m. Enschede, Ledeboerpark, m, 3m. Oosterbeek, park Hartenstein, m, 3m. Broekhem, voormalig Ignatiusklooster, m, m.

Als sierboom worden mammoetbomen aangeplant in Europa, maar daar zijn ze voorlopig aanmerkelijk kleiner. De dikste mammoetboom in België is een boom in het Waalse Esneux, die een stamomtrek van m heeft op m hoogte. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Sindsdien is de mammoetboom regelmatig geplant in Europese parken en op landgoederen, ook in Nederland. Toch heeft de boom met Europa ook een oudere geschiedenis: er zijn fossielen gevonden in . Ze overleven zelfs bosbranden.


De grond is hier vrij vochtig. Dat is gunstig voor bomen.

Heel oud is deze mammoetboom niet, bijna 1zal- ie zijn. Het is ook niet de grootste, hoogste of dikste van Nederland. Toch zijn de grootste exemplaren in België, Nederland en Luxemburg al erg . Toon enkel grote bomen (omtrek groter dan m). Omtrek_van_de_mammoetboom. Mammoetbomen kunnen zeer hoog worden.


Grootste levende organisme. Sequoiadendron giganteum. Overweldigen fascineren ongelooflijk. De hoogste boom ter wereld zelf zaaien! Deze fraaie mammoetboom behoort in de top van dikste mammoetbomen van Nederland.


Langs de Hengelosestraat is een parkeerplaats vanwaar de boom binnen minuten bereikt kan worden. Je kunt erop slaan zonder jezelf pijn te doen. In Amerika zijn exemplaren bekend die hoger zijn dan meter, daar hebben ze duizenden jaren over gedaan.


De mammoetboom wordt daarom ook wel de boksboom genoemd. In Nederland zijn exemplaren bekend . Het terrein is toegankelijk.

Een mammoetboom is geen geschikte boom voor zomaar een achtertuin. Er gaan vele generaties na planten overheen, voordat de boom volwassen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts