maandag 31 augustus 2015

Groenblijvende planten voor bloembakken

Planten die in de winter ook groen zijn, geven structuur aan een kale oppervlakte en zijn een vaste waarde het hele jaar door. Structuren in de tuin creëer je vooral door groenblijvende hagen en heesters. Na de zomer worden uitgebloeide bloembakken opgeborgen. Zonde, want een terras of balkon kan ook daarna mooi zijn.


Vul bloempotten met groenblijvers of planten met mooie bessen. Ook met late bloeiers en soorten met een opvallend blad kan je .

In de winter is de plant zelfs in staat om temperaturen tot -graden Celsius aan te kunnen. Wintergroene bladhoudende of groenblijvende vaste planten zijn wintergroen in de winter die ook nog eens heel mooi kunnen bloeien. Het is belangrijk om de plant in een pot . Er komt steeds meer keuze in groenblijvende vaste planten.


Je vindt altijd wel een winterharde plant die in jouw tuin kan groeien én precies jouw smaak is! Online verkrijgbaar Wis selectie. Forum - Terras en balkon, groenblijvende planten voor in bloembakken.


Ook in het najaar en winter kun je planten in pot in je tuin zetten. Vul een mooie bak met wintergroene.

In de zomer is het vanzelfsprekend dat je kan vertoeven op een bloeien kleurrijk balkon. Maar ook als je niet meer buiten zit, is een mooi balkon belangrijk, al is het maar om een verzorgd uitzicht vanuit het huis te hebben. In de herfst en zeker in de winter wordt het natuurlijk een stuk lastiger om een kleurenpracht . Ook kunnen hiermee balkonbakken en hanging-baskets beplant worden. Kies in het laatste geval wel.


Anders zal de groei aan de onderkant achterblijven en kunnen er zelfs gaten in de begroeiing ontstaan. Raad is dan wel om plantenbakken te kiezen welke bij de sierbestrating passen qua kleur en . Je moet natuurlijk wel een vorstbestendige pot kiezen en zorgen voor goede afwatering. Zet potplanten in de winter gerust buiten.


Met deze bladhoudende of kleurige planten breng je sfeer op het terras. Ontdek en bewaar ideeën over Grote plantenbakken op Pinterest. Meer ideeën over Grote buitenbloembakken, Tuin bloembakken en Privacy in de tuin. Maak een gaatje onderin de bloembak om te voorkomen dat de planten verdrinken na een stevige regenbui.


Leg onderaan in de bloembak scherven of een laag van 3cm kleikorrels. Zo loopt het water niet te snel weg. Ze sieren je vensterbank ook in de winter, gaan jaren mee en . Verschillende sferen in planten en bloembakken.


Ook voor het winterseizoen is er volop keus voor de tuin. Wilt u bloeiende bakken of liever natuurlijke grassoorten?

Waar u ook voor kiest, het geeft uw tuin een mooi aangezicht waar. Veel soorten zijn uitstekend geschikt om op het balkon of het terras te planten , bijvoorbeeld in bloembakken , bloemkuipen of in bloempotten. Hierna hebben we kruiden, groentesoorten en fruitsoorten verzameld die geschikt zijn voor balkontuinen of terrastuinen. Bovendien geven we tips voor tuinieren op het balkon en het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts