donderdag 6 augustus 2015

Pachysandra stekken

Ik zou mijn pachysandra (bodembedekker) willen vermeerderen, doe ik dit best door (is geplant in worteldoek) kleine sneetjes te maken in het worteldoek en daar in af te leggen of door ze te stekken in apparte potjes, een beetje laten groeien en ze dan te verplanten in het worteldoek ? Tegen morgenzon is de heester goed bestan in felle zon kwijnt hij weg en blijft klein van omvang. Snij er een stengel vanaf, doop die in groeistof en pot op. Pachysandra is goed te stekken.


Na drie tot vier weken is de stengel beworteld en kan worden uitgeplant.

Zich goed uitbreidende bodembedekkers als maagdenpalm (Vinca) en pachysandra kunnen makkelijk vermeerderd worden door delen of door stekken. Hier lees je een stappenplan. Trek met een handvorkje voorzichtig een scheut los.


De scheut moet wel al wortels hebben. Net zo snel gaat het vermeerderen door te stekken : de opbrengst wordt hoger door de stekken even in stekpoeder te dopen voor ze de vochtige grond in gaan. Een van de meest populaire bodembedekkers van Nederland is het wintergroene Dikkemanskruid of Schaduwkruid.


Bekijk alle reacties via groeninfo.

Bodembedekkende planten zijn bijna allemaal geschikt. Vaak maken bodembedekkende planten zelf al uitlopers die al wortels of wortelpuntjes hebben. Planten die ongeschikt zijn om te delen, zijn planten die . Afleggen of marcotteren van planten vraagt weinig kennis en de beworteling is meestal goed. Eenvoudig planten vermeerderen. Categorie, Planten en stek.


Geplaatst op, oktober. Levermogelijkheden, Ophalen en verzenden. Plaats, Kaulille belgie . Vermeerderen kan door scheuren of door het nemen van stekken. Enkele veel voorkomende variÃteiten.


Algemene ledenvergadering za apr. Ze zijn van waarde als grondbedekkers op schaduwrijke plaatsen vanwege de meer of mindere altijdgroene bladeren. Bladeren staan afwisselend aan opgaande stengels, soms liggend vanuit een . Planten vermeerderen door afleggen planten - Tuinieren met Hendrik Jan de Tuinman by Hendrik Jan.

Handige tips en info voor het planten van bodembedekkers planten by Tuinplant. Mooie stekken aardbeienplanten elsanta geeft in het voorjaar mooie grote sappige aardbeien 0. Mooie stekjes van de rode aardbei en de ananasaardbei zijn geworteld worden in een potje geleverd prijs is per stuk. Berberis Buddleja Cornus Chamaecyparis Potentilla Spiraea Skimmia Vinca. Abies Campsis Hibiscus Juniperus Malus Pinus Salix Wisteria .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts