donderdag 20 november 2014

Hertshoorn bruine punten

Het viltlaagje op de bladeren zorgt voor het goed functioneren van het afweersysteem en behoedt de plant tegen uitdroging. De bladeren afstoffen is dus uit den boze! Als je het toch doet, gaan de bladeren al snel bruine vlekken vertonen.


De hertshoorn is gewend aan vochtige, tropische lucht maar de harige bladeren . Hertshoorn kennen we in Nederland als kamerplant.

De botanische naam is Platycerium bifurcatum. Deze omstandigheden zijn nauwelijks te kopiëren in onze droge, verwarmde woonkamers, maar met een beetje kunst en vliegwerk en wat groen in de vingers kom je een heel eind. Allereerst de bruine komvormige bladeren bij de basis. Voor hen die over een kas beschikken misschien wel eens de moeite waard om het te. Bruine bladeren bij varens: Oorzaak: ongunstige groeiomstandigheden.


Orchideeënclips (stuks). Akadama - bonsaigrond liter. Handborstel - nagelborstel.

Drinkbakverwarmer voor flesreservoir Watt. Antwoord: staat de plant soms in de zon? Wat voor soort pot heb je gebruikt? Hoe hoog is de luchtvochtigjeid? Is de grond niet te droog?


De schutbladeren ( bruine ) onderin zitten er om verdamping tegen te gaan als de aarde . Als kamerplanten bruine uiteinden beginnen te vertonen, moet u het water eerst koken en dan af laten koelen. De bruine punten worden namelijk veroorzaakt door te veel kalk in het water. Ik heb hier in huis hertshoorns staan.


Op de vensterbank ligt dat plakkerige spul met daarin bruine kleine puntje. Onder en bovenop de bladeren zie ik bruine bolletjes. Kan iemand mij vertellen hoe het komt . Zou graag een hertshoorn in een stenen hangpot willen hebben, maar in. Tilburg niet te koop liefst een groote plant die meteen opvalt.


Mocht dit het geval zijn en de bladeren worden geel, dan is dit vaak een teken dat de aarde niet langer de benodigde voeding bevat. Dit heeft diverse effecten op de plant, het verliest groeikracht, kan bruine en gele bladeren krijgen of vervormingen.

Uiteindelijk zal de plant de besmette bladeren afstoten. Een ander nadelige bijwerking van de wolluis is dat het honigdauw afscheidt, dit is de ideale groeigrond voor diverse schimmels. Wanneer de bladeren van de varen geel worden is dit vaak een teken van te veel licht. Plaats de kamerplant meter verder van het raam.


Mochten de bladeren bruine randen of vlekken krijgen dan is dit van de keer een teken van teveel water. Verminder in dit geval de watergift. Als je jonge blaadjes ziet omkrullen, bladeren geel worden en afvallen, en groeipunten misvormd zijn, heeft jouw plant waarschijnlijk bladluizen. Ze scheiden veel honingdauw uit.


Mijn moeder zette altijd eens in de week de varens buiten, en dan helemaal nat sproeien met water. De plant groeit slecht, verkleurt en . Als ze dan weer waren opgedroogd mochten ze weer naar binnen, en zo hielden ze het heel lang vol en ook nog mooi zonder bruine punten ! Zonder karnemelk of thee, gewoon . Dat kunnen meerdere dingen zijn. In Nederland zijn de schimmels de belangrijkste veroorzaker van plantenziekten.


Voorbeelden van door schimmels veroorzaakte ziekten zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts