donderdag 20 november 2014

Vetplanten soorten voor binnen

Vetplanten en cactussen behoren tot de gemakkelijkste kamerplanten. Ontdek hier hoe je ze best verzorgt. Ze zijn ontzettend leuk onder een glazen stolp of in een speels groepje met verschillende soorten.


Het voordeel van deze planten is dat ze maar weinig verzorging nodig hebben. Ze verbruiken maar heel weinig water, ideaal dus als je soms vergeet om je planten water te geven.

Cactussen zijn verkrijgbaar in vele vormen, soorten , afmetingen en kleuren. Het mooie aan de Cactus kamerplant is dat het een enorm makkelijke kamerplant is. Hiernaast hoef je qua watergift niet . Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten vetplantjes die dankzij geografische verspreiding gewend zijn geraakt aan verschillende omgevingen, hierdoor zijn er veel unieke vetplanten ontstaan. Het grootste aanbod aan kamerplanten vindt u op Fleurdirect.


Van tropische planten tot schaduwplanten. Calathea, Yucca, Polyscias of Pachira! De plant die goed werkt tegen verbranding is Aloë barbadensis.

De vetplant komt van origine uit . Om je wat te helpen zetten wij vijf sterke, mooie en onderhoudsvriendelijke vetplanten voor je op een rij. Sommige soorten zijn luchtzuiverend en doen je binnenklimaat verbeteren. Wist je dat groene kamerplanten goed zijn voor binnen. Dit vanwege de toegekende helende werking van het sap uit de bladeren, maar er zijn ook hele andere vetplanten zoals de crassula en de sansevieria.


Maar er zijn heel wat vetplantjes die ik in huis heb gehaald doodgegaan. Ze kwamen mooi en fris binnen , maar na een paar weken werden het zielige hoopjes. En ja, dan voel je je een hele ilechtje tuinier als foolproof-plantjes dood gaan. Veel soorten komen in subtropische en tropische streken van Afrika en Amerika voor. Maar ook in Nederland en België komen vetplanten in de vrije natuur voor.


Muurpeper bijvoorbeeld (Sedum acre). Heel veel vetplanten vinden het fijn om . Niet verwonderlijk, gezien hun natuurlijke leefmilieu in de woestijn. Succulenten houden van zon, warmte en droogte. Er zijn echter ook succulenten die u beter tegen directe zonnestraling kunt beschermen.


Uw tuinadviseur zal u hierbij graag van advies . Sedums in potten op terras balkon onderhoudsvriendelijke planten weinig verzorging sedum soorten vetplanten.

Tafelstuk maken met soorten vetplanten voor tafeldecoratie in de winter - soorten sempervivum - creatieve beplanting in de winter met huislook. In de winter wil je het binnen zo gezellig mogelijk maken. Hierdoor kunnen ze langer zonder water, en is het niet erg als u een keertje vergeet de vetplant water te geven. Modern of klassiek interieur?


Er zit altijd een passende vetplant voor u bij. Hebben ze veel of weinig water nodig? Hoe moet je ze bemesten?


De winterharde vetplanten , zoals sempervivums en sedums, en ook de winterharde cactussen, zoals sommige opuntia's blijven zomer en winter ter plaatse. Deze pagina geeft je meer duidelijkheid. Ze zijn in staat om water op te slaan in ( afhankelijk van het soort) wortel stengel of het bla om als er een drogere periode is dit weer te kunnen gebruiken. Ze kunnen als één van de weinige kamerplanten in direct zonlicht worden geplaatst, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts