donderdag 9 oktober 2014

Dieffenbachia krijgt gele bladeren

Gele bladeren is een teken van te veel licht. Wanneer de basis van de stam zacht aanvoelt duidt dit meestal op wortelrot. Geef in dit geval minder water.


Hiernaast is het zo dat . Teveel zon zorgt voor bruine randen op de bladeren of bladeren die geel kleuren.

Deze verkleuringen kunnen er echter ook op duiden dat er teveel water gegeven wordt. Verminder in dit geval de watergift. Verdwijnt de bonte tekening van het blad ? De plant staat op circa één meter van een raam op de noordzijde. Plant krijgt 1x per week voeding, Pokon vloeibare mest en ik hou de potgrond wat vochtig,echter is misschien wat te droog. Dieffenbachia in de lente.


In feite, dieffenbachia - een regenwoud struik die nieuwe wortels kan beginnen voort uit de lodge.

Daarom, na verloop van tijd dieffenbachia stam wordt kaal - de onderste bladeren geel en vallen af. In de resterende eerste . In koude ruimtes van 18°C de plant niet besproeien, maar met een spons afstoffen, aangezien de bladeren anders gaan rotten. De bladeren zijn groengeel met onregelmatige strepen en stippen. Elk blad heeft een unieke tekening. Gelukkig kunt u wat doen als de bladeren bruin of wat geel worden.


Vaak worden bladeren bruin als ze niet de juiste verzorging krijgen, dit kan zijn dat de plant te weinig water toegediend krijgt. Bij sommige planten kan het zelfs zijn dat de plant juist te veel water krijgt en daardoor de bladeren gaan . Echter, ondanks alle positieve kant, het heeft een zeer onaangename functie - het sap van de bladeren is giftig, dus . De kans op spontane mutaties is bijzonder groot en levert een enorme verscheidenheid op : er zijn selecties met wit of rood gekleurde bladstelen , met vlekken of banden, met een wit gevlekt, geelgroen blad en met uiteenlopende bladvormen. Bruine puntjes, gele bladeren of gewoon slap en flets?


Verliest je kamerplant zijn bladeren ? Dat kan meerdere oorzaken hebben. Je plant krijgt te weinig licht. Vooral in de donkere wintermaanden is dat vaak een.


Als je plant te weinig water krijgt , verdrogen de bladeren en vallen daarna af.

Hard werkende bladeren met indrukwekkende bladtekeningen. Want och, zie die tekeningen op dat blad in verschillende tinten groen, zachtgeel en zelfs wit. Daar kun je toch uren naar turen? Word je heel ontspannen van.


De kamerplant krijgt hierdoor verkleurde of misvormde bladeren en groeit slecht. Als je jonge blaadjes ziet omkrullen, bladeren geel worden en afvallen, en groeipunten misvormd zijn, heeft jouw plant waarschijnlijk bladluizen. Oude bladeren van planten die last hebben van spint krijgen lichtgroene tot gele vlekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts