woensdag 8 oktober 2014

Perenboom gieser wildeman

Hij is zelfbestuivend en heeft een lange bewaartijd. Boomkwekerij laagstam halfstam hoogstam leiperen leifruit. Op zoek naar een stoofperenboom? De leeftijd varieert van tot jaar en bezorgen is mogelijk!


De productiviteit is matig, en het ras is gevoelig voor beurtjaren. In beurtjaren draagt de boom weinig .

Jonge grillige stoofpeer. Hoge, zeer oude perenboom. Zeer oude dikke stoofpeer. Oude grillige stoofpeer. Halfstam, hoogstam en leibomen.


Herkomst: Deze peer is in Nederland gewonnen en is hoogstwaarschijnlijk een zaailing die aangetroffen werd bij een boerderij of in een particuliere tuin. In de categorie perenbomen zijn zeer veel Cultivars. Perenbomen zijn vrij populaire bomen.


Er zijn veel verschillende soorten met verschillende doeleinden.

De afgelopen jaren zijn er veel rassen ontwikkeld die bijvoorbeeld beter ziekteresistent zijn. Buiten de verschillende rassen worden perenbomen ook in verschillende . Een goed rood-kokende stoofpeer. Heeft een heerlijke smaak en geeft goed vrucht. Is daarom, samen met Saint Remy, het meest gebruikte stoofperen-ras. De peer is klein en donkerbruin.


Soms is er wat roest (kleine donkere vlekken) aan de onderkant . Deze bomen zijn jaarrond een blikvanger in uw tuin of terras. Daarnaast wordt op bescheiden . Deze spilvorm wordt gebruikt voor het maken van fruitbomen met een rechte stam met zijtakken, zoals ook in de professionele fruitteelt gebruikt wordt. Ook geschikt voor een fruithaag. Alleen gebruiken op zeer goede gronden of de grond goed verbeteren met potgrond. Foto: spil 2-jarig, ongesnoeid en gesnoeid.


Omschrijving: Deze perenboom is een bekende stoofpeer. De boom bloeit wit en is zelfbestuivend. De vruchten hebben een rode, roestbruine kleur en kunnen rond oktober geplukt worden. Na het koken van de vrucht kleurt deze stoofpeer rood en is dan ook heerlijk zoet .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts