vrijdag 10 oktober 2014

Calla plant verzorging

Tot deze familie behoort ook de Anturium. Deze Aronskelk behoort tot de kuipplanten , waardoor . Hoe een calla verzorgen ? Dankzij zijn Afrikaanse roots houdt de calla van licht. Ideaal is een temperatuur tussen 12–25°C.


Af en toe wat plantenvoeding houdt je calla in topvorm.

Oude schutbladeren die groen worden kun je laten zitten, haal ze wel weg als ze bruin kleuren. Hangen de bladeren van de calla ? Goed gedraineerde grond. Geef de plant dan snel wat water. Callaknollen groeien uit to prachtige Aronskelken.


Het toevoegen van mulch aan de bodem zal bijdragen aan een constante temperatuur, . Je kunt de Calla als kamerplant gebruiken maar in de zomer ook heel goed als terrasplant. Zet de plant eerst op een plek in de schaduw .

Verzorging : Nu je weet dat de Calla Afrikaanse roots heeft, zal het je niet verbazen dat de plant liefhebber is van een lichte standplaats en redelijke warmte. Verder houdt de Calla van één tot twee keer per week een slok water en een beetje plantenvoeding. Als je dan ook nog even de bruine bladeren . Haar elegante bloemen zijn niet alleen een lust voor het oog in uw tuin, zij zijn ook lang houdbaar als snijbloemen. Calla's houden van de volle. De Calla -knollen in een pot met verse aarde ca.


Door de potten over te planten in standaard tuinaarde kunnen weelderige manden met de opvallende Calla. Zantedeschia aethiopica is ook geschikt als vijverplant. Echter binnen een soort kunnen ook verschillende bloemgroottes voorkomen afhankelijk van de ontwikkeling van de plant , de teeltwijze en het jaargetijde.


Houdbaarheid: In principe zijn alle Calla bloemen redelijk goed houdbaar. De verzorging van de Calla bij gebruik binnenshuis verschilt van het gebruik buitenhuis. Op de potcover of etiket staan. Tijdens lichtarme perioden mag.


Wat het meest opvalt aan de Calla is de prachtig gestileerde kelk. Deze kelk is eigenlijk een bloemblad en groeit sereen en statig uit de stengel. Het is een soort schub die langzaam opent tot . Verkleurde of verdorde bladeren?

Weinig tot geen bloemen? Kamerplanten hebben specifieke verzorging nodig. Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kan je er voor zorgen dat ook je kamerplanten er fris en fleurig bijstaan.


Onze elegante Calla of de vrolijke Cilvia? Wat betreft kleur biedt de Calla volop keus. In onze kwekerij telen wij beide kleurrijke potplanten. Wij zijn trots dat jij voor onze planten hebt gekozen. We vertellen je graag over onze planten en geven je tips hoe je ze thuis het beste kunt verzorgen.


Herbloei van de Calla is mogelijk, maar is niet makkelijk. Ook kan de plant prima overgeplant worden in de volle grond zolang die maar goed vocht opgeeft en de plant niet uitdroogt. De bloemen hebben de vorm van kelken en geven een bijzondere sfeer aan de buitenkamer. Opvallend is dat de Calla zich niet meer beperkt tot witte of gele kleuren.


Tegenwoordig zijn er ook prachtige soorten met dieppaarse of zachtroze bloemen. De plant kan vast blijven . Fotobijschrift: Calla is een verrassende buitenkamerplant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts