vrijdag 31 oktober 2014

Viburnum bodnantense dawn stekken

Enkele voorbeelden van prachtige winterbloeiers in de tuin. Kamerplanten vermeerderen door het nemen van bladstek kamerplanten, soorten, vermeerderen, stekken , bladstek , . Vanaf jan tot in maart bloeit hij rijkelijk met geurende wit roze bloempjes in trosjes aan de kale. Ik ben er met begonnen heb er nu wel meer dus het kan wel maar ik kan me . Ze komen vooral voor in AziĆ«, Noord-Amerika, Noord- Afrika en . Hij bloeit dan nog wel enthousiast maar zou van een snoeibeurt enorm opknappen.

Viburnum - Caprifoliaceae. Wanneer moet je snoeien? Wij stekken onze bodnantense Dawn van geselecteerd stek van eigen stekplanten. Compact plantgoed kweken we door meerdre snoeibeurten. De bodnantense Dawn is een roze, geurende winterbloeier.


Ook bij deze bodnantese verschijnt de bloem voor het blad en wel in . Beide bloeien van november tot maart. De witroze, sterk geurende bloempjes staan dan in trosjes aan de kale takken. Wij kweken onze Charles Lamont van geselecteerd stek van eigen stek planten.

Door verschillende snoeibeurten. De hoogte na jaar is meter. Enige resultaat weergegeven. Vaste planten en knollen die nog volop bloeien in mijn tuin. Vanaf eind oktober tot in maart bloeit hij rijkelijk met geurende volroze bloempjes in kleine tuilen.


De bladeren zijn glanzen ovaal en getan donkergroen van kleur in de. Mijn roze wolk is onderweg! De knoppen hiervan staan op dit moment allemaal op uitbarsten. De Forsythia in de tuin en park, stekken , snoeien , cultivars. Het is dus nog even wachten….


Halesia in de tuin en in het park, verzorging en onderhoud. De volledige naam is viburnum bodnantense dawn. Heester, bladverliezend. Bloemkleur: roze tot licht roze. Bloeitijd: december januari.


Maximale hoogte: 2-250cm. Bijzondere eigenschappen: wordt. Nogal wat kwekers stekken hun Taxusplanten wat betekent dat er veel verschil is tussen de kwekers onderling qua groeikracht van de planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts