donderdag 30 oktober 2014

Bonte hulst snoeien

Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. Hieronder een beschrijving van hoe kleinfruit gesnoeid kan worden. Snoei vrijstaande solitairs alleen voor een goede vorm als het nodig is' Knip hagen aan het eind van de zomer. Voor vormsnoei is in het voorjaar soms een extra knipbeurt nodig. Hulst verdraagt een sterke snoei.


En je hebt zuilvormen waarbij de kweker een kleine.

Zuilvormen zijn zoals de natuur het heeft bedacht. Ik heb een bonte hulst haag rond mijn huis staan. Hoe en wanneer moet ik de haag snoeien ? Ik wil graag dat dat hij meter hoog wordt, nu is hij ca.


Ilex aquifolium (bot.) Holly of holly tree (Eng.) Houx (Frans). Aquifoliaceae - hulstfamilie. Hij is een aanwinst voor de tuin omdat hij voor groen zorgt tijdens de wintermaanden en omdat hij ons met zijn rode of gele bessen decoratief materiaal voor . Dwerghulst (Ilex crenata).


Een bol van bonte hulst op stam is het hele jaar door een blikvanger.

Zeer geschikt voor een kleine tuin, terras of balkon is de groene hulst met prachtig glanzend blad op stam, Ilex meserveae. Bij voldoende dikte vormt een haag van hulst een ondoordringbare barrière. De ideale periode voor het snoeien van wintergroene ilexhagen strekt zich uit van begin juni tot half september.


Er kan nog rond half augustus gesnoeid worden, . We kiezen voor deze plant om de schoonheid en we kunnen de bessen gebruiken als decoratie. Voor degenen die het geen probleem vinden om vaker te snoeien mag er naar voorkeur vanaf mei tot september gesnoeid worden. Haagplanten zoals Taxus, Buxus, hulst en liguster hebben slapende knoppen. Als deze soorten diep teruggeknipt worden zullen ze er wat kaal uitzien maar naar verloop van tijd altijd weer . Na de bloei verschijnen grote rode bessen die graag door vogels gegeten worden.


De permanent groene tuinplant biedt bijvoorbeeld een veilig thuis aan vogels, weert ongenode gasten uit de . Online hulst kopen, natuurlijk bij Haagplanten. Deze gekweekte variëteit wordt niet. Een regelmatige mestgift zorgt voor een goede groei.


Staat het boompje in pot, zorg dan voor goede potgron voldoende water en een goede waterafvoer. Snoeien Snoei regelmatig tussen eind maart en september om de plant mooi in model te houden. Liefst bij bewolkt weer.


Knip het vormboompje bij met een kleine . De mooiste snoeivormen bestelt u bij DirectPlant! Is de hulst struik erg kaal en verhout of zijn de takken zo lang dat ze naar beneden hangen snoei dan in het vroege jaar gerust tot het kale hout.

Zelfs op de kale takken en stam zal de hulst weer gaan uitlopen ook al kan het wel een of twee seizoenen duren. Vervolgens elk jaar de struik in model knippen zodat de hulst. De struik is geschikt om als haag aan te planten, maar hij kan ook prima solitair in de border staan. Ilex altaclerensis Lawsoniana is een groenblijvende . De zilverbonte bladeren zijn gegolfd en erg stekelig en blinkend aan de bovenzijde. De onderzijde van het blad.


Snoeien is geen probleem, je kunt hem zelfs in vorm snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts