woensdag 29 oktober 2014

Callicarpa stekken

Het is een middelgrote bladverliezende heester met een opgaande uitgroeiende vorm, dicht vertakt en rijkelijk bloeiend in de zomermaanden (juni-aug) met violetkleurige tot roze bloemen. Uit Curtis botanical magazine. Een geslacht van houtachtige planten die om hun opvallende bessen gekweekt worden.


Meer dan soorten komen voor in tropische en subtropische streken, meeste in AziĆ«, . Ik vind dit een goed bericht.

Kan vermeerderd worden via stekken of afleggen. Deze sierheester is te vermeerderen via het nemen van stekken. Volwassen planten zijn winterhard. Bij strenge winters bevriezen de toppen maar de plant hersteld zich meestal gewoon. In ons land worden slechts enkele winterharde soorten aangeboden die vrij zijn van plagen en ziekten.


Vermeerderen door stekken. Een matig groeiende kleine struik met groene, langwerpige bladeren en opvallende witte bessen in de herfstperiode.

Callicarpa is in het algemeen vrij van ziektes en plagen. Ik wist niet dat je er zaad van kan nemen. Wou die gaan afleggen of proberen te stekken. Kruisbestuiving betekent dat je planten moet hebben die genetisch van elkaar verschillen.


Als de planten via stek zijn vermeerderd en die stekken. Soorten geschikt voor het maken winterstek zonder al te veel problemen: Buddleja davidii (vlinderstruik) al in november knippen en opkuilen om goed callus te laten vormen. Een jaar later, dus in de herfst van het jaar daarop, kunt u de stekken verhuizen naar de plek waar u ze hebben wilt.


Chryzopon Rose of Chryzotop Groen. Processing your request, Please wait. Offensive Content, Invalid Offer, Spam . CALLISTACHYS (decanaria Monogynia). Bewortelingspercentages van heesters bij stekken onder plastic tunnel buiten en onder waternevel buiten.


Amerikaansche c allicarpa. Profusion in Caangeboden. Ideaal materiaal voor aanplant c. Bij interesse kan men mailen naar info.

Het bijzondere aan deze plant zijn de felpaarse besjes. De stekjes of enten van de andere cultivar zijn afkomstig van een andere moerplant, met andere erfelijke eigenschappen. Daarom is dan wel sprake van echte kruisbestuiving. Zelfbestuiving wil niet zeggen dat de bestuiving vanzelf gaat. Ook bij zelfbestuiving zijn insecten vaak nodig, bijvoorbeeld omdat de trillingen van . In het najaar krijgen de bladeren een paars- achtige gloed.


In de zomer wordt de struik veel bezocht door bijen en vlinders. Zijn grote struiken hebben al bessen gedragen staan nog in de volle grond zijn stek van jaar volle struiken nu planten dit jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts