maandag 27 oktober 2014

Twentebad verbouwing

Een veelzijdig zwembad met ruimte voor sport, zwemles, recreatie, activiteiten en horeca. Het grootste zwembad van Twente met zowel een grote binnen- als buiten accommodatie. RadioHengeloTV views.


Nieuwe GOHslides in Twentebad Hengelo. Dit is de eerste onride video op.

De verbouwing duurt de hele zomervakantie. Om meer buitenzwemmers te lokken, is het bad verwarmd tot graden. Bovendien zij het instructiebad en het wedstrijdbad binnen wel gewoon open. In de grote zaal van het Twentebad komt een beweegbare bodem.


HENGELO - De weergoden zijn het Twentebad erg goed gezind. Net nu het binnenbad wordt verbouwd en er alleen buiten kan worden gezwommen, zijn de temperaturen er ook nog eens naar. Er is inmiddels een prachtig binnenbad voor de recreant en een ( nog niet af) permanente overkapping geplaatst boven het 50m buitenba waarin het . Wij gaan binnenkort verbouwen.

De verwachting is dat de verbouwing eind juni klaar is. Wij blijven tijdens de verbouwing gewoon open. Die heeft wethouder Erik Lievers toestemming gegeven het plan verder uit te werken. De totale kosten (inclusief verbouwing en renovatie van het bestaande gebouw) worden geschat op tot miljoen euro.


Meer over de ambitieuze plannen van het Twentebad in de krant . De nieuwe entree wordt op een andere plek gesitueerd. Door de verbouwing is er wel veel veranderd. De complete jaarplanning van de activiteiten is nu online.


Alle activiteiten zijn hier te vinden. Proces en besluitvorming. Voorafgaand aan de start van de bestuursopdracht stelt het college van Hengelo de . WS Twente, de vereniging die in Hengelo gevestigd is, traint nu in een grote tent buiten de zomerperiode. Het duurt niet lang meer of het buitenbad van het Twentebad in Hengelo krijgt een permanente overkapping.


Verbouwing Twentebad gaat door! Vanavond heeft de Hengelose gemeenteraad unaniem groen licht gegeven voor de renovatie en upgrade inclusief overkapping 50m bad van het Twentebad. Het Twentebad is in het afgelopen halfjaar tweemaal onderwerp van gesprek geweest tijdens politieke markten waarin de renovatie en nieuwbouw plannen gepresenteerd en besproken zijn voor het jaar oude bad. In de raadsvergadering van woensdag februari is de raad unaniem akkoord gegaan .

Op heel veel plaatsen in Nederland kun je het nieuwe jaar fris en fruitig beginnen door een nieuwjaarsduik te nemen. En jawel, ook in Hengelo is er een nieuwjaarsduik! En het mooie is: je hoeft er niet het ijskoude water voor in te rennen, want onze nieuwjaarsduik is in het Twentebad. Het is (bijna) herfstvakantie. Een weekje fijn niet naar school en misschien ben je wel een paar dagen vrij van je werk.


Leuke tip voor je kids om te doen op de eerste dag van de schoolvakantie: de vakantiespelen in het Twentebad. Goed voor uren zwempret! De vakantiespelen zijn in het . SluitenDe badmanager is heel blij met de investering.


Net als wethouder Lukas Schoonhoven trouwens. Helemaal als je bedenkt dat er heel veel gemeenten zijn die de afgelopen jaren geen andere keuze zagen dan hun gemeentelijke zwembad te sluiten, af te stoten of te verkleinen. Het recreatiebad krijgt een beweegbare bodem en er komen prachtige nieuwe glijbanen in het Twentebad.


Een oplettende inwoner stuurde ongeveer twee maanden geleden een bericht naar de Gemeente Hengelo met de vraag of de entreeprijzen worden aangepast n. Het Twentebad wordt de komende jaren grondig verbouwd , waarbij onder andere nieuwe glijbanen komen, een beweegbare bodem, tegelonderhoud en een nieuwe buitenbadoverkapping. Deze selectieleidraad is .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts