donderdag 10 november 2016

Sinaasappelboom kweken

Een sinaasappelboom kweken. Sinaasappelbomen worden tegenwoordig over de hele wereld gekweekt voor hun heerlijke en voedzame fruit. Ze kunnen binnenshuis of in een broeikas gekweekt worden als je niet in een warm klimaat leeft.


De Sinaasappelboom wordt al duizenden jaren gekweekt en komt uit China en Vietnam. Het woord sinencis betekent dan ook China.

In de 15e eeuw werd hij naar Europa. Uiteraard is het ook mogelijk een boompje te kweken. Maar kijk uit in de zomer in de volle zon . Plant zelf citruspitten uit citrusvruchten uit de supermarkt. Kweek je eigen citroenboom, sinaasappelboom , of grapefruitboom uit een pitje!


Ik ben bezig om een sinaasappelboom te kweken. Ik hoor je denken, maar hoe doe je dat dan!

Dat kan je hieronder lezen: 1. Warm houden, dus het ontkiemen binnenshuis onder geventileerd plastic of een kas plaats laten vinden. Goed nat houden, vocht op laten drogen en dan weer nathouden. Als je de kweekgrond zelf samenstelt heb je meer . Het is natuurlijk wel leuk en mooi om een sinasappelboom op te kweken.


Ik heb zelf een citroen staan van 2. Dus, aardewerk potje, je sinaasappelboompje in wording erin, strikje erom, klaar is kees, weer een . Het is heerlijk om de geur van de sinaasappelbloesem te ruiken. Kweken kun je eenvoudig zelf. De sinaasappelboom komt het beste tot zijn recht als kuiplant. Kies een grote bloempot of plantenbak met gaten in de bodem. Bedek de bodem met potscherven of een laagje hydrokorrels.


Doe een laagje potgrond in de bloempot en zet de potkluit van het sinaasappelboompje op de juiste hoogte. Brazilië kweekt wereldwijd de meeste sinaasappels, maar liefst van de wereldproductie. Ik wil volgend voorjaar scheutjes van een bloeiend exemplaar gaan enten in deze boom, zodat dit mogelijk de boom zelf aanhet bloeien zet.


Meestal is het vermeerderen van planten enkel weggelegd voor professionals.

Er zijn verschillende manieren om tot het vermeerderen van . Met een goede verzorging is citrus een levensgezel voor lange tijd. Op zich zijn ze geen van alle moeilijk te kweken. Met een pit van één van de vruchten kom je al een heel eind.


Vorig jaar ontdekte ik dat je van veel groenten- en fruitzaden erg leuke planten kunt kweken. Waarschijnlijk kon dat al wel eerder, maar bij mij duurde het wat langer om het te ontdekken. Het begon eigenlijk met de prachtige pit van een avocado.


De vrucht was zó rijp, dat het vruchtvlees er af viel en de pit . Meer ideeën over Kamerplanten, Groenten kweken en Kamerkruiden. Aan het begin van de 19e. Van alle landen ter wereld kweekt Spanje het grootste aantal verschillende soorten, die zich onderscheiden in houdbaarhei kleur, sappighei geur en smaak.


Citrus behoort tot de familie Rutaceae.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts