maandag 21 november 2016

Dieren activiteiten peuters

Rustige activiteiten ( peuter alleen):. Bambino Loco - Op de boerderij. Bij dit doosje zijn verschillende boekjes met spelletjes . Het project bevat veel leuke activiteiten rondom het thema dieren en knuffels.


Klik hier om naar de lessuggesties te gaan. Thema dierendag en dieren : liedjes, puzzels, prentenboeken, kleuren en meer.

Leeuw Benodigdheden: Smal doosje, gekleurd papier , vouwblaadjes, plakfiguren, schaar, lijm ,stift. Pak het doosje in met bruin papier. Knip repen in verschillende tinten bruin.


Plak de manen om een rond vouwblaadje. Lijm hoofd en poten aan het lijf. Project dierentuin , Petra van Ginkel Compleet uitgewerkt project bij thema de dierentuin voor kleuters, van juf Petra van kleuteridee, . Waan je voor een dag in de wereld van de dieren ! Je ziet dieren die je in het dagelijks leven niet tegenkomt en leert wat over deze dieren.

Ontwerpschema en groepsplan. Alle kernactiviteiten staan hier in genoemd met daarbij de activiteiten. Misschien ben ik een beetje aan de vroege kant, dierendag is tenslotte pas oktober.


Maar het heeft afgelopen week zoveel geregend dat ik het weer eens tijd vond om de knutselspullen die een groot deel van de zomer in de kast hebben doorgebracht er weer eens uit te halen. Lekker creatief aan de slag . Je vindt hier allemaal boerderijdieren. Ook kun je de dierengeluiden leren herkennen.


Kom maar eens kijken wat er allemaal te doen is bij de dieren. Boerderij spelletjes voor peuters en kleuters. Activiteit Spelen en speelgoed. Natuurlijk heb je van tevoren al over de route nagedacht.


Een hondenhok in de buurt, een vogelnestje of een vogelhuisje w. Een activiteitenboek voor peuters. Voor u ligt het activiteitenboek met daarin activiteiten en bijbehorende handelingssuggesties om. Een oneerlijk raceparcours.


Elk kind mag om de beurt een dier noemen waarna iedereen het met elkaar nadoet. Maak kinderen bewust van de verschillende bewegingen. Dieren in vele soorten en maten.

Een zwaan heeft bijvoorbeeld grote vleugels en een mus heeft kleine vleugels. Doe deze bewegingen met elkaar na door de armen. Op allerlei manieren worden er rond dit thema spelletjes en activiteiten gedaan.


Een leeuw, een olifant, een aap…. Tips voor peuters en kleuters. Bij mijn peuter - en kleuterboeken van Mercis Publishing-Kimio hebben we Lees- en Speelbrieven gemaakt, vol tips voor het voorlezen, activiteiten , kleurplaten en versjes.


Deze Speelbrieven stuur ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts